Ιστορική ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα τα 60 δις μεχρι το 2027

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή πήρε το λόγο στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα.

Στο πλαίσιο του γενικότερου αναπροσανατολισμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας χαρακτήρισε το νέο αναπτυξιακό «πακέτο» των 55-60 δις ευρώ, ιστορική ευκαιρία να καταστεί ο Αγροδιατροφικός Τομέας πρωταγωνιστής της νέας ελληνικής οικονομίας.

«Προφανώς δεν θα ξαναέχουμε τέτοια μεγάλη ευκαιρία, να επαναθεμελιώσουμε τον Πρωτογενή Τομέα σε γερές βάσεις όπως: η αυξημένη παραγωγικότητα, η ισχυρότερη εξωστρέφεια, η ψηφιοποίησή του και η υιοθέτηση εφαρμογών γεωργίας ακριβείας, -η σύνδεσή του με τη μεταποίησή, η ποιότητα, η πιστοποίηση, η καινοτομία, τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα συλλογικά σχήματα για επίτευξη οικονομιών κλίμακας και αύξηση της διαπραγματευτικής ισχύος στις αγορές. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα για την ελληνική γεωργία», σημείωσε με έμφαση η κ. Αραμπατζή και συνέχισε: «Σ´ αυτή τη μεγάλη εικόνα προσθέτουμε – και με το παρόν Νομοσχέδιο – πολλές νέες ψηφίδες, τις ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του ολοκληρωμένου σχεδίου που εφαρμόζουμε από την πρώτη ημέρα μας στο Υπουργείο».

Ερώτημα μένουν ανοιχτά.

Σε ποιους θα διατεθούν τα χρήματα αυτά και με ποιον τρόπο;

Θα ενισχύσουν τον Έλληνα παραγωγό να εξελίξει τις εγκαταστάσεις και το προϊόν του;

Ή θα βοηθηθούν πολυεθνικές εταιρίες που στεγάζονται στην Ελλάδα ώστε να μπορούν να παράγουν “ελληνικά” προϊόντα;

Agro Public

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

One thought on “Ιστορική ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα τα 60 δις μεχρι το 2027

  • 3 Ιουνίου, 2020, 9:51 πμ
    Permalink

    Καλημερα σας.Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι θα συμβει το δευτερο και αυτο μας δειχνει η αγροτικη πολιτικη που εφαρμοστηκε και εφαρμοζετε μεχρι τωρα αλλα και η απαραδεκτη αντιμετωπιση τις πλειοψηφιας των αγροτων στην προσφατη κριση με τον κορονοιο.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :