Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, απέστειλε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, για την ζημιά στις ελαιοκαλλιέργειες στον δήμο Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Λόγω αυξημένων θερμοκρασιών στην περιοχή μας κατά το τριήμερο 16 έως 18 Μαΐου 2020, επλήγει ανεπανόρθωτα η ελαιοπαραγωγή. Ήδη πολλές περιοχές του Δήμου μας έχουν υποστεί 100% ζημιά. Δυστυχώς ο καύσωνας βρήκε την ελαιοκαλλιέργεια στο κρίσιμο στάδιο της ανθοφορίας και καρπόδεσης. Πολλοί παραγωγοί είδαν τον ανθό στα δέντρα τους -που αυτή την εποχή βρίσκονται σε ανθοφορία- να καταστρέφεται, δημιουργώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην παραγωγή τους.

Είναι γνωστή η δυσμενής κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δυσμενής είναι και η θέση των ελαιοπαραγωγών μας που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση για τις ανάγκες επιβίωσης τόσο των οικογενειών τους όσο και των αγροτικών τους δραστηριοτήτων.

Ο υπάρχων κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών λόγω καύσωνα στο στάδιο της ανθοφορίας. Με δεδομένο όμως ότι ήταν πρωτοφανείς και άκαιρες οι θερμοκρασίες και είναι οριακή η φάση μεταξύ ανθοφορίας και καρπόδεσης, εκτιμούμε βάσιμα ότι πρέπει άμεσα να αλλάξει το ασφαλιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και να καλυφθεί η ζημιά των παραγωγών.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τη νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί από τον ΕΛΓΑ και σε κάθε περίπτωση να αποζημιωθούν για το σύνολο της ζημιάς και σύντομα ».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αντωνακόπουλος:”Θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί”.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!