Αναμένεται να έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ο Μ. Βορίδης, επισημαίνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πληρωμές συνολικού ύψους 48.340.000 ευρώ, ενώ το προϋπολογιζόμενο ποσό αποζημιώσεων έτους 2019 ανέρχεται στα 180.000.000 ευρώ.

Η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως εξής:

Με τις ζημιές που προξενήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2019 κυρίως από χαλαζοπτώσεις, υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις και πλημμύρες σε διάφορες καλλιέργειες (σιτηρών, σανοδοτικών φυτών, οπωροφόρων δένδρων, ψυχανθών, αμπελιών, ελιάς, κηπευτικών κ.λπ.), σε όλη την χώρα, σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α, έγιναν αναγγελίες και υποβλήθηκαν περισσότερες από 100.000 δηλώσεις ζημιάς. Το έργο των εκτιμήσεων έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α. και έχει ξεκινήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων και η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς.

Η καταβολή των αποζημιώσεων μηνιαίως αναμένεται να συνεχιστεί και μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2020 να έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων.

Τέλος σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, το προϋπολογιζόμενο ποσό αποζημιώσεων έτους 2019 ανέρχεται στα 180.000.000 ευρώ. Με την αριθ. 146/18-12-19 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α. αποφασίστηκε η χορήγηση προκαταβολής στους δικαιούχους παραγωγούς που ανέρχεται στο 65% της συνολικής αποζημίωσης, για τις ζημιές που σημειώθηκαν στις καλλιέργειές τους κατά τη διάρκεια του έτους 2019 και συνδέονται με τη Δήλωση Καλλιέργειας 2019.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Τον Ιούλιο οι αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!