Ο Υπουργός με παρέμβασή του ανέδειξε τη σημασία των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν για την ανακούφιση των κλάδων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η συνεχής παρακολούθηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας εξακολουθεί να είναι το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση τυχόν διαταραχών στους διάφορους τομείς, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του πρωτογενούς τομέα.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στην προωθούμενη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» εξέφρασε τις αμφιβολίες της χώρας μας ως προς την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα πολλών σημείων που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Τόνισε μάλιστα ότι η στοχοθεσία από πλευράς της Επιτροπής στο κομμάτι αυτό προκαλεί επιφυλάξεις και σημείωσε ότι οι όροι της συγκεκριμένης στρατηγικής δεν μπορούν να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη ούτε να αποτελέσουν κριτήριο για την έγκριση των Στρατηγικών Σχεδίων της ΚΑΠ.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Το «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!