Με αφορμή μιας επιπλέον απομάκρυνσης ενός προϊόντος με τη δραστική Mancozeb θα ήθελα να μεταφέρω την αγανάκτηση τόσο των συναδέλφων, όσο και των παραγωγών.

Καθίσταται σαφές ότι δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη Γεωργία και σίγουρα αποδεχόμαστε την άποψη ότι δεν πρέπει να μολύνουμε το περιβάλλον, όμως στηριζόμενοι στο εγχείρημα ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα μας ούσα Γεωργική, αντί να καταργήσουμε κάποια αποτελεσματικά γεωργικά φάρμακα θα μπορούσαμε να πάρουμε πιο προστατευτικά μετρά για το περιβάλλον.

Προϊόντα των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι διαχρονική παρατηρούμε ότι απομακρύνονται και η αντικατάσταση τους δεν είναι το ίδιο ωφέλιμη για την παράγωγη.

Αν λάβουμε υπόψη ότι οι κλιματικές αλλαγές έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στις καλλιέργειες, όσο και στο περιβάλλον θεωρούμε αναγκαίο τον προσανατολισμό ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος αυτό που διαφαίνεται είναι ότι με την απομάκρυνση κάποιων σημαντικών γεωργικών φαρμάκων απομακρύνουμε τους παραγωγούς από τη δυνατότητα να αγοράσουν πιο κοστοβόρα γεωργικά φάρμακα των οποίων η αποτελεσματικότητα κρίνεται αμφισβητήσιμη, και ως εκ τούτου να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες τους.

MsC Γεωπόνος

Καραγιάννης Π. Ιωάννης

AgroPublic | 463

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αναμφισβήτητο το μέλλον της Γεωργίας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.