“Αισιοδοξία για τις τιμές της ντομάτας – Μεταξύ 0,50-0,66 ευρώ η τιμή


Ήταν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα που η τιμή της ντομάτας ήταν πολύ χαμηλή και σταθερά κρατήθηκε χαμηλή έως και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με αρκετές μάλιστα περιπτώσεις μεγάλων ποσοτήτων να μένουν στα αζήτητα.

Οι αγρότες ήταν σε απόγνωση καθώς έβλεπαν ότι δε μπορούσαν να καλύψουν ούτε το 1/3 του κόστους παραγωγής του προϊόντος και αναζητούσαν ερμηνεία του φαινομένου αλλά και στήριξη από το κράτος για το χαμένο εισόδημα τους.

 

Η αλλαγή ήρθε από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας αφού η τάση ανόδου της τιμής είχε αρχίσει να φαίνεται και επιβεβαιώθηκε χτες Δευτέρα 25 του Γενάρη με τις τιμές δημοπρασίας στα τοπικά δημοπρατήρια της Ιεράπετρας να κυμαίνεται από 0,50 έως 0,66 λεπτά το κιλό.

Όχι πως είναι τιμή για να μείνει κέρδος στην τσέπη του παραγωγού, αλλά σίγουρα το ξεμπλοκάρισμα της τιμής δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για παραμονή και περαιτέρω αύξηση της τιμής.

 

Οι αγρότες της Κρήτης ελπίζουν πολύ στο άνοιγμα της εστίασης για την απορρόφηση μεγαλύτερων ποσοτήτων στην εσωτερική ιδίως αγορά και την ομαλοποίηση της κατάστασης αφού τον επόμενο μήνα αλλά και τους πρώτους μήνες της άνοιξης η παραγωγή τομάτας θα ανέβει κατακόρυφα.

 

Με κάθε εξέλιξη που θα προκύψει, το νέο αίτημα των αγροτών για το δεύτερο πακέτο κορονοενισχύσεων έχει γίνει στο υπουργείο και περιμένουν την ανταπόκριση του Υπουργού, για μια μικρή ανάσα στο δύσκολο αγώνα της επιβίωσης τους.

 

Πηγή: radiolasithi.gr

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αισιοδοξία για τις τιμές της ντομάτας – Μεταξύ 0,50-0,66 ευρώ η τιμή

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.