Σε ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης σχετικά με την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών, αναφέρεται:

“Μετά από ένα δίμηνο κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές, καταφέραμε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει ένα τμήμα των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα, μέσα από την πίεση που ασκήσαμε, καταφέραμε η κυβέρνηση να δεσμευτεί ώστε να αποζημιωθεί το χαμένο εισόδημα στην πατάτα. Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα μας αλλά η δυναμική μας μετράει αποτελέσματα.

Ο μικρομεσαίος αγρότης έχει ελπίδα μόνο όταν αγωνίζεται. Και αυτόν το σκληρό και μακρύ αγώνα δεν τον χαρίζουμε σε κανένα να τον καπηλεύεται για μικροπολιτικά παιχνίδια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να “πουλάει υποχρέωση” στους αγρότες, που παλεύουν νύχτα μέρα για να ζήσουν τις οικογένειες τους, προκειμένου να χτίσει πολιτική καριέρα.

Οτι έχουμε κερδίσει το πήραμε από τα τρακτέρ μας στον δρόμο. Έναν αγώνα που ξεκίνησε μέσα στην πανδημία, με κλιμάκωση, με διάφορες μορφές. Όταν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μας κούναγαν το δάχτυλο, λέγοντάς μας ότι δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις. Τα πολλά πανηγύρια των «επίδοξων σωτήρων» είναι πρόκληση.

Τους θυμίζουμε ότι η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα είναι απελπιστική. Το λάδι παραμένει κάτω από το κόστος παραγωγής, η βρώσιμη ελιά στα αζήτητα , η σταφίδα και το οινοποιήσιμο σταφύλι το ίδιο και ενώ για την ζημιά από τον καύσωνα σφυρίζουν αδιάφορα , έρχεται άλλη μια ανεπαρκής δακοκτονία να αποτελειώσει το εισόδημα μας.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν γύρω από τους συλλόγους τους , όπου δεν υπάρχουν να ιδρύσουν καινούργιους. Η εμπειρία δείχνει ότι μόνο μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με διεκδικητικό πλαίσιο πάλης διεκδικώντας τις ανάγκες τους έχουν αποτελέσματα.”

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!