Agribusiness Forum στις 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα

Το 3ο ετήσιο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας του AgriBusiness Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), στις 7 Οκτωβρίου 2020 με θέμα «Βιώσιμη Γεωργία, Ασφάλεια, Υγιεινή & Επισιτιστική επάρκεια στην μετά COVID-19 εποχή» με την φυσική παρουσία 30 διακεκριμένων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και διαπιστευμένων συνέδρων από επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, βάσει των σχετικών -εκ μέρους της Πολιτείας- οδηγιών.

Οι 5 θεματικές ενότητες του AgriBusiness Forum 2020 επικεντρώνονται στην ασφάλεια, στην υγιεινή και στην επισιτιστική επάρκεια, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων για σταθερά, βιώσιμα και ανθεκτικά αγροδιατροφικά συστήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ειδικά για το 2020, οι φίλοι και συνεργάτες του AgriBusiness Forum, θα έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά.

Πρόγραμμα

Βιώσιμη Γεωργία, Ασφάλεια, Υγιεινή & Επισιτιστική επάρκεια στην εποχή του COVID-19

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

08.30-09.30 Εγγραφές

09.30-10.00 Έναρξη, Χαιρετισμοί

κ. Γιάννης Μπαλακάκης, President, Geo Routes Cultural Institute, Chair Organizing Committee AgriBusiness Forum

10.00-11.30 Συνεδρία 1: Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις για βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος, Βουλή των Ελλήνων: “Γεωργία & προστασία της βιοποικιλότητας. Η στρατηγική βιοποικιλότητας της Ε.Ε. μετά το 2020”

κ. Γιώργος Κρεμλής, Chair, Espoo Convention Bureau | Advisor to the Prime Minister: “Ποια τα αναμενόμενα οφέλη της κυκλικής οικονομίας στον αγροδιατροφικό τομέα”

Δρ. Χαράλαμπος Κασίμης, Καθηγητής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Το περιβάλλον στη νέα ΚΑΠ και την Πράσινη Συμφωνία”

Δρ. Γεώργιος Ζαλίδης, Διευθυντής, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, Φασματοσκοπίας & Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ΑΠΘ: “Γεωργία μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα”

κ. Δημήτρης Σκαρμούτσος, Executive chef, Natu Restaurant Κηφισιά: “Υπεύθυνη γαστρονομία: Η ευθύνη των σεφ στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, στην διαχείριση των απορριμμάτων και στην δημιουργία ασφαλών πιάτων υψηλής διατροφικής αξίας”

κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, Agronea, Co-Moderator

Moderator: κ. Νίκος Θυμάκης, Διευθυντής, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σχολή Αρχιτεκτονικής Τοπίου Κτήμα Συγγρού

11.30-13:00 Συνεδρία 2: Κυκλική Οικονομία, Internet of Food, Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Δίκτυα Λιανικής

Δρ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής, Γραφείο Στρατηγικών Προγραμμάτων, Αμερικανική Γεωργική Σχολή: “Τα ψηφιακά δεδομένα στις αλυσίδες εφοδιασμού, καταλύτης κερδοφορίας για τις ομάδες παραγωγών”

Δρ. Ελένη Μαλούπα, Ερευνήτρια ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων: “Ανάπτυξη αγροδιατροφικών συστημάτων για την δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας & θέσεων εργασίας”

Δρ. Γεώργιος-Ιωάννης Νυχάς, Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: “Ψηφιακές τεχνολογίες στην μετατροπή των συστημάτων διαχείρισης για την ασφάλεια των τροφίμων στην ΕΕ-Κίνα”

κ. Γιάννης Γεωργακέλλος, Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Moderator: Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Deputy Director, Strategic Project Management Office, American Farm School

13:00-13:15 Διάλειμμα

13.15-14.30 Συνεδρία 3: Εργαλεία χρηματοδότησης, ασφάλισης & σύγχρονων υπηρεσιών

κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής, Διεύθυνση Στρατηγικής & Πολιτικής, Γενική Διεύθυνση Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ευρωπαϊκής γεωργίας: επιπτώσεις, ευκαιρίες και χρηματοδοτικές ανάγκες”

κ. Geert Wilms, Διευθυντής, Ενωση Παραγωγών Nότιας Ολλανδίας, Brabant (LIB/ZLTO): “Η στρατηγική των Ολλανδών παραγωγών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην εποχή του Covid-19”

κ. Νικόλαος Δούκας, Αντιπρόεδρος, Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ( ΕΛ.Γ.Α.): “Τα μελλοντικά σχέδια του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση των γεωργικών αποζημιώσεων”

κ. Έφη Κοκορέλη, Επικεφαλής Γεωργικών & Τραπεζικών Ασφαλίσεων, INTERAMERICAN AE: “Προστασία από απροσδόκητα γεγονότα: εργαλεία και υπηρεσίες ασφαλιστικής κάλυψης στους έλληνες παραγωγούς”

Moderator: κ. Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Economia

14:30-15.30 Διάλειμμα

15.30-17.00 Συνεδρία 4: Επισιτιστική ασφάλεια, θρεπτική αξία και διατροφική επάρκεια στην αλυσίδα τροφίμων

Δρ. Παναγιώτης Σκανδάμης, Μέλος του panel Βιολογικών κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων: “Οι πολιτικές της Ε.Ε. έναντι των βιολογικών κινδύνων εν μέσω και μετά την εποχή του Covid-19”

Δρ. Ελευθέριος Ιακώβου, Director of Manufacturing & Logistics Innovation Initiatives, Texas A&M Engineering Experiment Station: “Τεχνολογίες για την ασφάλεια των τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας από το χωράφι στο πιάτο: μαθήματα από την συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας”

Δρ. Δημήτριος Βλάχος, Διευθυντής, Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics & Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΑΠΘ: “Τεχνολογίες για την ασφάλεια των τροφίμων και της εφοδιαστικής αλυσίδας από το χωράφι στο πιάτο: μαθήματα από την συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας”

Δρ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: “Οι ενέργειες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα”

κ. Ruud Grim, Ανώτερος Σύμβουλος Δορυφορικών Εφαρμογών, Υπηρεσία Διαστήματος Ολλανδίας: “Δορυφορικά δεδομένα ανάλυσης της γης σε έδαφος, νερό & ενέργεια, για την ασφάλεια και επάρκεια των τροφίμων”

Moderator: Δρ. Χρυσούλα Τάσσου, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων

17.00-18.30 Συνεδρία 5: Πολιτικές αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προκλήσεων στην αγροδιατροφική αλυσίδα

κ. Μάκης Boρίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: “Επισιτιστική ασφάλεια και διατροφική κυριαρχία: Πολιτικές αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων / μεσοπρόθεσμων κινδύνων”

κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού: “Αγροδιατροφικός τομέας και τουρισμός: αλληλένδετη εξίσωση στην ταυτότητα και στην οικονομία της Ελλάδας”

Ms. Stella Ronner-Grubačić, Ambassador of the Kingdom of the Netherlands to Greece: “Working together towards balanced and resilient agrifood systems”

κ. Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, Επικεφαλής Τομέα ‘Farm to Fork Strategy’, Γεν. Διεύθυνση Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων, DG SANTE European Commission: “European Commission ‘Farm to Fork Strategy'”

Moderator: κ. Γιάννης Μπαλακάκης, President, Geo Routes Cultural Institute, Chair Organizing Committee AgriBusiness Forum

18.30-19.00 Συμπεράσματα συνεδρίου

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :