AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | w05 93115STAIKOURASLIV e1636100906645

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε τη νέα ΚΑΠ “μεγάλη ευκαιρία, τόσο για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών, όσο και για την ανασύνταξη του αγροτικού τομέα, ώστε – τα επόμενα έτη – να λειτουργήσει ως ένας πραγματικά βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας”.

Όπως επισήμανε, “η Κυβέρνηση διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο, σύμφωνο με τις προτεραιότητες της νέας ΚΑΠ, με το οποίο ο πρωτογενής τομέας θα καταστεί – και πάλι – συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα”. Πρόσθεσε δε ότι “μέσα από τη νέα στρατηγική μας για την ΚΑΠ, μας δίνεται η δυνατότητα να καταστήσουμε την ελληνική γεωργία ανταγωνιστική, και παράλληλα να θέσουμε τις αγροτικές μας περιοχές, και την ελληνική Περιφέρεια, στο επίκεντρο των εξελίξεων”.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, μέσω παρεμβάσεων που – εκτός Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – αγγίζουν πλέον τα 900 εκατ. ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι, εκτός της νέας ΚΑΠ, σημαντικό μέρος από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα διατεθεί στον πρωτογενή τομέα, καθώς και νέοι πόροι που θα αντληθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Ενδεικτικά, όπως είπε, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης σχεδιάζεται η υλοποίηση ενός τεράστιου προγράμματος επενδύσεων εγγειοβελτιωτικών έργων, που περιλαμβάνει έργα φραγμάτων νερού και δικτύων άρδευσης, όπως αυτά που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, και για την περιοχή της Φθιώτιδας, ενώ, ταυτόχρονα, προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού αγροτικού τομέα.