AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | opekepe logotypo

Κτηνοτρόφοι και αγρότες στα ταμεία!!! Πληρωμές για συνδεδεμένη ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, φαίνεται να έρχεται η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για ορισμένα όμως μόνο προϊόντα, επιβεβαιώνοντας και σχετικό μας δημοσίευμα, ότι ο Οργανισμός δουλεύει για πληρωμή τη Μ. Εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τα σημερινά δεδομένα και μετά τον αγώνα δρόμου που έχει επιδοθεί ο Οργανισμός φαίνεται πως έχει κλειδώσει η πληρωμή εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, των παρακάτω συνδεδεμένων:

-Συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου
-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά
-Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας.

Σύμφωνα με τον Μπίκα Αλέξανδρο και τον agrotypos.gr, για τις υπόλοιπες κατηγορίες συνδεδεμένων ζωικής έτους 2021 (τομέας κτηνοτροφίας, βοοειδή), καθώς επίσης και εκείνων της φυτικής (Κορινθιακή σταφίδα, πορτοκάλια χυμοποίησης, ροδάκινα χυμοποίησης και ρύζι), των οποίων η πληρωμή εκκρεμεί, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Οργανισμός Πληρωμών καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε όλες ή έστω μερικές ακόμα να δοθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεν καρποφορεί για ενίσχυση στο 3% στο τζίρο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’, Αρ. Φύλλου 1852) δημοσιεύτηκε εν τω μεταξύ η απόφαση για την χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης 2% επί του συνολικού τζίρου 2021 στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας. Επιβεβαιώνοντας όσα έγραψε πρώτος ο ΑγροΤύπος, το ΥπΑΑΤ έβαλε όριο στο ποσό ενίσχυσης στα 35.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Η πληρωμή της ενίσχυσης φαίνεται να γίνεται το πιθανότερο μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.