AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | kontelis 5

Το 1975 η Braud ανέπτυξε την πρώτη αυτοκινούμενη συλλεκτική μηχανή για σταφύλια, αλλάζοντας το πρόσωπο της αμπελουργίας. Σήμερα αυτά τα υπερσύγχρονα μηχανήματα New Holland Braud σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από μηχανικούς που ζουν, αναπνέουν και κοιμούνται με το κρασί και τις ελιές στο Κέντρο Αριστείας στο Κοξ της Γαλλίας.

Αυτό το πρωτοποριακό εργοστάσιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης παραγωγής, με καινοτόμα προγράμματα που αποσκοπούν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του αποτυπώματος άνθρακα στον τομέα της κατασκευής συλλεκτικών μηχανών.

Η νέα ελαιοσυλλεκτική Braud 9090X έχει δημιουργηθεί γύρω από το DNA σχεδιασμού της Braud που έχει αποδείξει ότι παρέχει ανώτερης ποιότητας συγκομιδή και παραγωγικότητα για ελαιώνες υπέρπυκνης καλλιέργειας.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | braud 1

Το σύστημα Shaking Dynamic Control (SDC) με ράβδους ελεγχόμενης ευκαμψίας, τινάζει απαλά και αποσπά τις ελιές. Το σύστημα συλλογής Noria είναι απαλό αλλά αποτελεσματικό στα δένδρα και στον καρπό. Αυτές οι καινοτομίες της Braud που έχουν αποδείξει την αξία τους, έχουν τώρα σχεδιαστεί για να προσφέρουν πιο αποτελεσματικές και εύχρηστες λύσεις που καθιστούν δυνατή την συγκομιδή σε όλους τους ελαιώνες υπέρπυκνης καλλιέργειεας. Τα αποτελέσματα είναι πιο καθαρός καρπός και βελτιωμένη απόδοση με χαμηλό κόστος και ευκολία λειτουργίας.

Παραγωγικότητα και φροντίδα συγκομιδής

Επειδή η εποχή συγκομιδής είναι τώρα μικρότερη από ποτέ, τα μοντέλα της Braud 9090X μπορούν να ρυθμιστούν για να λειτουργούν σε διαφορετικούς ελαιώνες μέσα σε ελάχιστο χρόνο για μέγιστη απόδοση.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |

Το σύστημα τινάγματος SDC και το σύστημα καθαρισμού υψηλής απόδοσης, βοηθούν να συγκομίζετε απαλά και αποτελεσματικά περισσότερο καρπό από τον ελαιώνα σας. Το ενσωματωμένο Έξυπνο Σύστημα Διαχείρισης (Intelligent Management System) 2.0 με οθόνη αφής IntelliView™ IV παρέχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες της συλλεκτικής μηχανής. Το νέο σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης ανάλογα με τις συνθήκες Automated Crop Setup (ACS) σας επιτρέπει να καταγράψετε βέλτιστες ρυθμίσεις συγκομιδής και να τις ανακαλέσετε αργότερα για να επιτυγχάνετε πάντα την ιδανική συγκομιδή.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |
Ταχύτερη και εύκολη προετοιμασία του μηχανήματος

Οι ελαιοσυλλεκτικές Braud 9090X έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο προετοιμασίας και το κόστος της μηχανής. Το νέο σύστημα τεντώματος του Noria και το αυτόματο κλείδωμα κατά την μεταφορά, συμβάλουν στην μείωση του χρόνου συντήρησης και προετοιμασίας. Οι σειρά 9090X διαθέτει τώρα υδροστατική μετάδοση κίνησης βαρέως τύπου, υψηλής ισχύος που παρέχει ταχύτητες πορείας έως 30 km/h και πιο γρήγορη εργασία στο χωράφι. Ο κινητήρας common-rail της FPT Industrial έχει μεγάλα διαστήματα συντήρησης.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |
Η καλύτερη άνεση και ασφάλεια στην κατηγορία της

Μπείτε στην υπέροχη ελαιοσυλλεκτική Braud 9090X. Έχει σχεδιαστεί για να σας ταιριάζει απόλυτα. Σημειώστε πώς το κάθισμα και το τιμόνι προσαρμόζονται ανάλογα με το πως σας βολεύει. Η εξαιρετικά μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής IntelliView™ IV 10 ιντσών είναι στερεωμένη σε μια συρόμενη ράγα που μπορεί να κινείται πάνω και κάτω στην κολώνα της καμπίνας, ώστε να μπορείτε να την τοποθετήσετε ακριβώς εκεί που θέλετε. Το στάνταρ υποβραχιόνιο, με ενσωματωμένο joystick, παρέχει εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |

Ασφαλής, αθόρυβη και άνετη, πλήρως αναρτώμενη και ηχομονωμένη, θερμαινόμενη και κλιματιζόμενη, η καμπίνα συμμορφώνεται με την αυστηρή ευρωπαϊκή οδηγία για τα μηχανήματα Code 4 και μπορεί τώρα να εξοπλιστεί με το μοναδικό σύστημα καμπίνας Blue Cab™ 4 που περιλαμβάνει κάθισμα θερμαινόμενο και αεριζόμενο. Διαθέτει 2 σκίαστρα, ένα στο μπροστινό παρμπρίζ και ένα στο πίσω, παρέχοντας άνεση ακόμα και στις πιο φωτεινές συνθήκες συγκομιδής. Οι καμπίνες στις ελαιοσυλλεκτικές Braud 9090X αναγνωρίζονται ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία τους.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |

Οικονομία καυσίμου και πολυλειτουργικότητα

Οι νέοι ηλεκτρονικοί εξακύλινδροι κινητήρες common-rail της FPT Industrial παρέχουν περισσότερη ισχύ και ροπή με την μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία τους. Επιπλέον, το νέο σύστημα διεύθυνσης παρέχει εξοικονόμηση χρόνου με την ευελιξία του — ακόμη και σε στενά κεφαλάρια — με ελάχιστη προσπάθεια.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |

Στην καρδιά του DNA της Braud

Η ελαιοσυλλεκτική Braud 9090X έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την συλλογή ελαιόκαρπου σε φυτείες υπέρπυκνης καλλιέργειας. Το σύστημα Shaking Dynamic Control (SDC) με ράβδους ελεγχόμενης ευκαμψίας, σε συνδυασμό με το σύστημα συλλογής Noria που δεν πληγώνει τα φυτά, είναι στην καρδιά του DNA της Braud. Ελαχιστοποιεί τις απώλειες αφού βρίσκει τρόπους βελτίωσης του τινάγματος, πάντα με σεβασμό στην προστασία των δέντρων και των καρπών της ελιάς.

Σύστημα τινάγματος SDC

Το SDC της Braud είναι το κορυφαίο σύστημα συλλογής. Κάθε μία από τις 42 ράβδους τινάγματος είναι ανεξάρτητη και είναι στερεωμένη στο πίσω μέρος σε εύκαμπτη άρθρωση, η οποία επιτρέπει τον τέλειο έλεγχο της δύναμης τινάγματος. Όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με το φύλλωμα του φυτού είναι είτε μαλακά είτε καμπύλα σε σχήμα. Το συνολικό ύψος τινάγματος των 191 εκατοστών, σας επιτρέπει να συλλέξετε ελιές μέχρι την κορυφή του δέντρου, με αποτέλεσμα να συγκομίζεται το 99,9% των ελιών.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | braud sdc

Η προοδευτική είσοδος των φυτών, η αποτελεσματική κεντρική περιοχή τινάγματος και η προοδευτική περιοχή εξόδου, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του τινάγματος, ενώ σέβονται την φυτεία. Το νέο σύστημα Αυτόματης Ρύθμισης ανάλογα με την ποικιλία (ACS) αποθηκεύει τις βέλτιστες ρυθμίσεις συγκομιδής για να τις ανακαλέσετε αργότερα και να επιτυγχάνετε πάντα την ιδανική συγκομιδή.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |
Φροντίδα και προσοχή για τις ελιές σας από την αρχή

Από το 1980, το σύστημα συλλογής με καδάκια πολυουρεθάνης Noria παίζει καθοριστικό ρόλο στη συγκομιδή κάθε σταφυλιού και ελιάς από μια μηχανή Braud. Εξασφαλίζει την πλήρη φροντίδα των δέντρων και την συλλογή των καρπών χωρίς απώλειες.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | braud tutorial

Όλες οι νέες συλλεκτικές μηχανές Braud 9090X έχουν μεγαλύτερη απόδοση με χώρο συλλογής μήκους 2,4 μέτρα και καδάκια μεγέθους XXL. Το ίδιο καδάκι πιάνει τον καρπό και τον μεταφέρει στην κορυφή της μηχανής για κορυφαία ποιότητα καρπών χωρίς να καταστρέφονται. Το σύστημα Braud Noria είναι το σημείο αναφοράς για τη συγκομιδή της ελιάς.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις |
Ο καλύτερος καθαρισμός στην κατηγορία του

Ο νέες μεταφορικές ταινίες υψηλής χωρητικότητας και το κορυφαίο σύστημα ανεμιστήρων είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό των ελιών. Οι μεταφορικές ταινίες καθαρισμού είναι βελτιωμένες για ομοιόμορφη κατανομή του καρπού. Ο καθαρισμός γίνεται πάντα όταν ο καρπός βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση για καλύτερη αποτελεσματικότητα καθαρισμού από ελαφρά υλικά. Όλες οι συλλεκτικές μηχανές Braud 9090X είναι εξοπλισμένες με μεταφορικές ταινίες καθαρισμού πλάτους 45 cm, υψηλής χωρητικότητας Διατίθεται επιλογή με μεταφορική ταινία αδειάσματος στη δεξιά πλευρά. Μαζί με ένα δοχείο προσωρινής αποθήκευσης 2.000 λίτρων στην αριστερή πλευρά, η μεταφορική ταινία μεγιστοποιεί τη συνεχή λειτουργία.

Σύστημα αυτόματης οριζοντίωσης και κλειδώματος του συλλεκτικού

Το IMS 2.0 ελέγχει αυτόματα το ύψος συλλογής και την οριζοντίωση. Ο χειριστής απλά ορίζει το επιθυμητό ύψος του συλλεκτικού και αυτό διατηρείται αυτόματα, ανεξάρτητα από το έδαφος με έως και 25% πλευρική κλίση. Υπάρχουν αισθητήρες, ως στάνταρ εξοπλισμός, που εμποδίζουν το συλλεκτικό να έρθει σε επαφή με το έδαφος σε δύσκολες συνθήκες. Το ύψος της μηχανής διατηρείται επίσης κατά την μετακίνηση σε δρόμο με την αυτόματη οριζοντίωση. Ένα αυτόματο σύστημα κλειδώματος ταλάντευσης εμποδίζει την ταλάντευση του συλλεκτικού κατά τη μεταφορά, οπότε δεν χρειάζεται να αφήσετε το κάθισμά σας όταν φεύγετε από το χωράφι για το δρόμο.

Νυχτερινή εργασία

Τοποθετημένα και στις δύο πλευρές της καμπίνας, 12 στάνταρ φώτα εργασίας και 2 νέα πίσω φώτα φωτίζουν κατά τη νυχτερινή εργασία και αυξάνουν την ορατότητά σας.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | eryjgyhgf

Μια νέα σκάλα που ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά κάνει την πρόσβαση στην καμπίνα ασφαλή και εύκολη. Ένα φως LED ανάβει αυτόματα και φωτίζει την ανάβαση στα σκαλιά. Επιπλέον φώτα μπορούν να τοποθετηθούν κατόπιν παραγγελίας.

Ζυγιστικό σύστημα ελιάς

Τα νέα μηχανήματα με διπλό δοχείο μπορούν να εξοπλιστούν με ένα προαιρετικό ζυγιστικό σύστημα της ελιάς. Αυτό το σύστημα ζυγίζει το μηχάνημα πριν και μετά την εκφόρτωση, παρέχοντας μια μέτρηση του βάρους των ελιών για διευκόλυνση της μεταφοράς, του ελαιοτριβείου ή υπολογισμό της απόδοσης της καλλιέργειας. Μια ειδική οθόνη απόδοσης με βάση το βάρος υπολογίζει τη μέση απόδοση (ανά χωράφι, ανά φορτίο, ανά ημέρα κ.λπ.), επιτρέποντάς σας να διαχειριστείτε καλύτερα τη συγκομιδή. Ένας εκτυπωτής δίνει μια απόδειξη των βαρών στην οθόνη για την καταχώρηση των συγκομισμένων ελιών. Εάν το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ζύγισης και ένα GPS, είναι δυνατόν να πάρετε χαρτογράφηση της απόδοσης.