AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | 1639579544 0 agrodiatrofi

“Για το 2022 έχει δεσμευθεί συνολικό ποσό 185,9 εκατ. ευρώ εντός και εκτός της ΕΕ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ.

Όπως και το 2021, το πρόγραμμα εργασιών της πολιτικής προώθησης του επόμενου έτους επικεντρώνεται σε γεωργικά προϊόντα και πρακτικές που υποστηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, όπως τα βιολογικά προϊόντα της ΕΕ, τα οπωροκηπευτικά, η βιώσιμη γεωργία και η καλή μεταχείριση των ζώων.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε τα εξής:

«Η προώθηση της ποιότητας και της ασφάλειας των ευρωπαϊκών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί σημαντική διάσταση της στήριξης της Επιτροπής προς τους Ευρωπαίους γεωργούς και παραγωγούς. Η πολιτική προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων διαδραματίζει καίριο ρόλο στη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη βιολογική γεωργία και τις πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, που συνδέονται με την προώθηση των νωπών φρούτων και λαχανικών, τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η ζήτηση γι’ αυτά τα προϊόντα πρέπει να αυξηθεί εάν θέλουμε να συμμετάσχουν περισσότεροι παραγωγοί στην πράσινη μετάβαση.»

Η πολιτική προώθησης θα συγχρηματοδοτήσει εκστρατείες σύμφωνα με τις φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και θα στηρίξει τους στόχους της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, του σχεδίου δράσης της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία και της ανακοίνωσης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Τέλος στα κλουβιά» («End the cage age»), για μια νέα εποχή χωρίς κλουβιά.