AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | Exfrut Portokalia scaled

Με χθεσινή ανακοίνωση, το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει τους πληγέντες παραγωγούς εσπεριδοειδών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον #παγετό του Ιανουαρίου 2022 για τις διαδικασίες πληρωμής προκαταβολών και αποζημιώσεων τους.

🟩Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ενημερώνονται ότι το Δ.Σ του #ΕΛΓΑ αποφάσισε και η πολιτική #ηγεσία του Υπουργείου αποδέχθηκε να υπάρξει #διαχωρισμός των Περιφερειακών Ενοτήτων που χτυπήθηκαν από τον παγετό, και να καθοριστούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς εσπεριδοειδών μόνο σε μια Περιφερειακή Ενότητα, ενώ για τις άλλες Π.Ε. της #Πελοποννήσου (#Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα), από την ανακοίνωση προκύπτει ότι δεν έχουν ακόμη καθορίσει τιμές αποζημίωσης που θα αποδοθούν μέσα από #προκαταβολές!

🟩Η #ανακοίνωση αυτή αποτελεί μνημείο κατάφωρης διάκρισης εις βάρος των Λακώνων αγροτών που είδαν τη σοδειά τους να χάνεται. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πρόκειται πλέον για μία πάγια τακτική της Κυβέρνησης της #ΝΔ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ΕΛΓΑ, οι #αγρότες να αντιμετωπίζονται σαν αγρότες δύο ταχυτήτων.

🟩Ωστόσο, οι αγρότες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, και βέβαια και της Λακωνίας, έχουν τις ίδιες ανάγκες αφού απώλεσαν τη #σοδειά και το #εισόδημά τους.

Αλλά δυστυχώς, με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του #ΥπΑΑΤ οι Λάκωνες αγρότες -κι όχι μόνον- στερούνται και μάλιστα με εξόφθαλμο διαχωρισμό τις αγροτικές #αποζημιώσεις που αποτελούν πραγματική #στήριξη στο εισόδημά τους, που εκτός από τον παγετό πλήττεται βάναυσα και από τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

‼️Η άμεση #αποκατάσταση της #αδικίας προς τους αγρότες της Λακωνίας και της Πελοποννήσου απαιτεί τον άμεσο καθορισμό τιμών #αποζημίωσης που θα αποδοθούν μέσα από προκαταβολές σε όλους όσους επλήγησαν από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου!