Επανεξέταση του θέματος της απώλειας ενισχύσεων παραγωγών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι κατέθεσαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αιτήσεις τους χωρίς όμως να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα αντίστοιχα ποσά που αιτήθηκαν και δικαιούνταν, ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης με σχετική επιστολή της προς τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

ΘΕΜΑ: Ενισχύσεις Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Σας συγχαίρουμε για την τοποθέτησή σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο σας. Ο χώρος των λαϊκών αγορών που εκπροσωπούμε αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων τα οποία καλούμαστε να επιλύσουμε. Ευελπιστούμε λοιπόν σε μία εποικοδομητική και ουσιαστική συνεργασία.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας σας ενημερώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης ο πρωτογενής τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Στην 1η φάση της πανδημίας με την Κοινή Υπουργική Απόφαση( ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 114/221359 ΦΕΚ 3343 Β’/10.08.2020 μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκαν ενισχύσεις ανά κατηγορία σε ένα μέρος των παραγωγών πωλητών των λαϊκών αγορών. Πολλά όμως είναι τα λάθη σε αιτήσεις παραγωγών είτε για τα 500 ευρώ είτε για τα 1.500 ευρώ, οι οποίοι αφενός μεν δεν είχαν λάβει το βοήθημα ποσού 800 ευρώ, αφετέρου δε κατέθεσαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αιτήσεις τους χωρίς όμως να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα αντίστοιχα ποσά που αιτήθηκαν και δικαιούνταν.

Κατόπιν επικοινωνίας της Ομοσπονδίας μας με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου συγκεντρώσαμε κάποιες από τις εν λόγω αιτήσεις παραγωγών τις οποίες σας παραθέτουμε συνημμένα και ζητούμε την επανεξέτασή τους προς διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συνάντηση με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά η Ομοσπονδία των Λαϊκών Αγορών για την απώλεια ενισχύσεων σε παραγωγούς

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.