Συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο Τρίτη, 20 Απρίλη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς, στις 9.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης του Τυρνάβου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωσή τους “πλέον είναι γνωστό σε όλους μας ότι καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε πότε τίποτα ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες και τα τρακτέρ στο δρόμο που αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη μας. Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή αν δεν ικανοποίησουν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας, διότι κύριοι της κυβέρνησης ο καμένος την φωτιά δεν την φοβάται. Η υπομονή μας τελείωσε χορτάσαμε εμπαιγμό και αδικίες δεν θα δεχτούμε άλλες”.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής διεκδικούν:

· Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές.
· Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ζημιάς αφού όλοι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής μένουν χωρίς εισόδημα έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος από τα καλλιεργητικά έξοδα.
· Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση.
· Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
· Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.
· Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των παραγωγών υπερπρώιμων ροδάκινων και νεκταρινιών που έλαβαν μειωμένη αποζημίωση από λάθος του συστήματος ΟΣΔΕ και να τους δοθεί τα επιπλέον ποσά που δικαιούνται. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ διότι ο οργανισμός είναι ελλιπής σε στελεχιακό δυναμικό.
· Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο θα επιδοθεί την ημέρα του συλλαλητηρίου στον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Δήμο Τύρναβου. Τέλος, ζητείται άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συλλαλητήριο αγροτών στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA