Συνάντηση είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα, ο οποίος επισκέφθηκε την Καλαμάτα σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδήλωση για τη μάχη της Καλαμάτας.

Στη συνάντηση, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας -παρουσία, μεταξύ άλλων, του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη, της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και του διευθυντή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα- ο Στ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τον γ.γ. για θέματα σχετικά με τα εγγειοβελτιωτικά έργα, τον ΓΟΕΒ Παμίσου, τις γεωτρήσεις αλλά και τα μεγάλα έργα, όπως το Φιλιατρινό φράγμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, όσον αφορά το εν λόγω φράγμα, ζήτησε από το στέλεχος του υπουργείου την επίσπευση της κατασκευής των δικτύων, ενώ σχετικά με το Μιναγιώτικο φράγμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογείται από το υπουργείο η κατασκευή του.

Περαιτέρω, ζήτησε την υποστήριξη του υπουργείου για την ωρίμανση έργων που αφορούν τον ΓΟΕΒ Παμίσου, όπως επίσης την ολοκλήρωση του αναδασμού Αγίου Γεωργίου στο Δώριο, ενώ ενημέρωσε και για τον νέο αναδασμό που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του Κ. Μπαγινέτα, ο αντιπεριφερειάρχης του επέδωσε σχετικό υπόμνημα με όλες τις εγγειοβελτιωτικές υποδομές, στο οποίο αναλύονται τα προβλήματα και περιέχονται συγκεκριμένες προτάσεις.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης και επιπλέον ανάφερε προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται κατά την υλοποίηση των επενδύσεων των σχεδίων βελτίωσης.

Ο γ.γ. του υπουργείου επεσήμανε την δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης με εκχώρηση της επιδότησης για την ομαλότερη και ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων.

Ακολούθησε επίσκεψη σε τυποποιητήρια πατάτας και ελαιολάδου, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Συκικής, όπου ο Κ. Μπαγινέτας σε συνάντηση με στελέχη του εν λόγω φορέα εξήγγειλε την ένταξη του προγράμματος αναδιάρθρωσης συκεώνων στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει το σχέδιο αυτό.

Τέλος, έγινε επίσκεψη σε καλλιέργειες υπαίθριου πρώιμου καρπουζιού, καθώς και σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες, στην Τριφυλία, οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσω σχεδίων βελτίωσης, η συνολική δαπάνη για τα οποία στην περιοχή αυτή ανέρχεται σε 5,5 εκ. ευρώ.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Στην Πελοπόννησο ο Μπαγινέτας: Στο επίκεντρο τα εγγειοβελτιωτικά έργα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.