Με το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο συναντήθηκεσήμερα, 22 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. ΔιονύσηςΣταμενίτης. Το κεντρικό θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η ανάγκη για λήψη μέτρωνστήριξης των μεταποιητικών, εξαγωγικών και αποθηκευτικών κ.α. επιχειρήσεωνπου σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή καθώς και των συνεταιρισμών καιομάδων παραγωγών, λόγω των αρνητικών συνεπειών που αντιμετωπίζουν ήδηεξαιτίας του σφοδρού παγετού που έπληξε τις καλλιέργειες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι η έλλειψη της πρώτηςύλης (αγροτικά προϊόντα) δημιούργησε προβλήματα σε όλο τον κύκλο τηςαγροτικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο ληφθούν συγκεκριμέναμέτρα, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά όλες οι, σχετιζόμενες με την πρωτογενήπαραγωγή, επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο πουδιαδραματίζουν οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, για τους οποίουςκρίνεται σκόπιμο επίσης να ληφθεί η δέουσα μέριμνα. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής πρότεινε: 1. Μέτρα στήριξης για τη διατήρηση του μόνιμου προσωπικού.2. Ρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσειςσε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.α.3. Μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, για την κάλυψη των τρεχόντων αναγκών. Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικώνγνωρίζει το πρόβλημα και ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης τωνσυγκεκριμένων κατηγοριών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των συνεταιρισμών καιομάδων παραγωγών και σύντομα η ηγεσία του Υπουργείου θα είναι σε θέση ναανακοινώσει πιο συγκεκριμένα τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Στόχος, σε κάθεπερίπτωση, είναι η λήψη ουσιαστικών και στοχευμένων μέτρων που θαλειτουργήσουν επικουρικά ώστε επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί να μπορέσουν ναβγούνε όρθιοι από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που έχει προκληθεί, ως αποτέλεσματης μείωσης της πρώτης ύλης.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Στήριξη μεταποιητικών – εξαγωγικών – αποθηκευτικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών ζήτησε ο Σταμενίτης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!