Στην υλοποίηση του προγράμματος πιλοτικής εφαρμογής της διαδικασίας απονομής της σφραγίδας ποιότητας «Authentic Olive Net», προχωρά ο εταίρος «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» του Έργου «Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης των ελαιοκομικών προϊόντων της κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας -Ιταλίας».

Το συγκεκριμένο έργο εισάγει έναν καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο προκειμένου να ταυτοποιήσει, να αξιολογήσει και να προωθήσει τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά των επιλεγμένων ποικιλιών ελιών, πχ. Λιανολιά, Κορωνέικη, Coratina, FS17 και Peranzana, οι οποίες παράγονται στη διασυνοριακή περιοχή Interreg VA Ελλάδας-Ιταλίας και οι οποίες έχουν ήδη πιστοποιηθεί ή θα μπορούσαν να πιστοποιηθούν ως προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) ή προϊόντα Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Εταίροι του Έργου είναι το Επιμελητήριο Πρέβεζας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ», η Ένωση Ελαιοπαραγωγών ASSOPROLI Μπάρι και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια, ενώ η περιοχή ενδιαφέροντος του Έργου περιλαμβάνει την Περιφέρεια Απουλίας (Επαρχίες Φότζια, Μπάρι, Μπρίντιζι, Λέτσε, Μπαρλέττα-Άντρια-Τράνι, Τάραντας), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα) και την Περιφέρεια Ηπείρου (Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα).

Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί με ασφάλεια ηλεκτρονικά, επιλέγοντας στην ελληνική έκδοση του ιστότοπου interreg-authentic-olive-net.eu/el/ το πλαίσιο «AON ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΑΙΤΗΣΗ» στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας και συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία της σχετικής φόρμας υποβολής έως και την 26-04-2021, ώρα 14:00.

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Η σφραγίδα αυθεντικότητας «Authentic Olive Net Seal» βασίζεται σε τρεις πυλώνες, δηλαδή στην «Προέλευση», στη «Μέθοδο Παραγωγής» και στην «Ποιότητα», που από κοινού καθιερώνουν ένα σύστημα κοινών αρχών αξιολόγησης και μια προτεινόμενη μεθοδολογική προσέγγιση.

Η σφραγίδα αυθεντικότητας «Authentic Olive Net Seal» θα απονεμηθεί πιλοτικά μόνο μετά από έλεγχο συμμόρφωσης με όλα τα καθορισμένα προτύπα, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων προδιαγραφών, απαιτήσεων και διαδικασιών, που θα οδηγήσουν σε θετική αξιολόγηση του αιτούντος ελαιοπαραγωγού.

Η απονομή της σφραγίδας αυθεντικότητας «Authentic Olive Net Seal» αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των ελαιοπαραγωγών στο Καλάθι Αυθεντικών Ελαιοκομικών Προϊόντων, το οποίο είναι ένας επίσημος κατάλογος όλων των ελαιολάδων, στα οποία θα απονεμηθεί το εμπορικό σήμα με τίτλο «Authentic Olive Net Seal».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πρόγραμμα προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA