Το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας αποτελεί το αντικείμενο επιστολής του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου προς την Ε.Ε. και συγκεκριμένα προς τις Ευρωπαϊκές Επιτροπές Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Στην επιστολή τονίζει ότι οι παραγωγοί του τόπου μας επιζητούν “την απόλυτη προστασία του ενωσιακά καταχωρισμένου προϊόντος «Ελιά Καλαμάτας», που διακινείται με εμπορική ονομασία «Kalamata olives» από το 1900 αποδεδειγμένα, μέσω της ενημέρωσης όλων των Ευρωπαϊκών Αρχών Ελέγχου για αποτροπή εισαγωγών και πώληση «Kalamata olives» που δεν πληρούν προδιαγραφές ΠΟΠ εντός της Ε.Ε.”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, με την επιστολή του, γνωστοποιεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους Βουλευτές Μεσσηνίας και στον Περιφερειάρχη, την καταγγελία που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας (που είναι φορέα καταχώρισης του Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ) Γιώργος Λαζόγιαννης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού ΝΗΛΕΑΣ Γιώργος Κόκκινος και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Στέρνας και του Συλλόγου Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ – ΣΥΜΕΠΟΠ Σταύρος Αδαμόπουλος, ζητώντας να υπάρξει ενεργή παρέμβασή τους ως θεματοφύλακες των Συνθηκών για την προστασία του ευρωπαϊκού προϊόντος «Elia Kalamatas» ΠΟΠ.

Την επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας συνυπογράφουν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, οι Δήμαρχοι του νομού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και οι φορείς που προχώρησαν στην καταγγελία.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Επιστολή Βασιλόπουλου στην ΕΕ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.