Μισογεμάτο φαίνεται πως βλέπει το ποτήρι ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας, Πόνους Βοϊτσεχόφσκι, σε μια περίοδο που οι παραγωγοί μαστίζονται από το υψηλό κόστος παραγωγής. Απαντώντας σε αίτημα της αντιπροσωπείας της Πολωνίας, που τέθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις 11 Οκτωβρίου με θέμα τις μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά λιπασμάτων.

Ο επίτροπος προσπάθησε να καθησυχάσει τους ομοεθνείς του, αλλά και τους υπόλοιπους αγρότες της ΕΕ. μάλλον χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Υπαιθρο Χώρα», ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ, Γιάννης Βεβελάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι από τον Νοέμβριο αναμένονται νέες αυξήσεις στην ελληνική αγορά λιπασμάτων.

Τη στιγμή που η αντιπροσωπεία της Πολωνίας μίλησε για «κρίση» στα λιπάσματα, με τις τιμές στα ανόργανα να είναι κατά 80% αυξημένες σε σχέση με πέρσι και την τιμή στην ουρία να έχει σχεδόν διπλασιαστεί (+94.7%), ο κ. Βοϊτσεχόφσκι απάντησε ότι η Κομισιόν γνωρίζει τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης στις τιμές των λιπασμάτων (σ.σ. λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου στην ΕΕ) και παραδέχθηκε ότι θα επηρεαστούν και άλλα γεωργικά εφόδια, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό να αυξηθούν οι τιμές στα τρόφιμα.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: “Πονοκέφαλος” το υψηλό κόστος παραγωγής του αγροτικού τομέα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.