Πρόσθετη επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών του Προγράμματος Δακοκτονίας για το έτος 2021 ζητά από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών η ΔΑΟΚ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία «η σκοπιμότητα της πρόσθετης επιχορήγησης έγκειται στη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών δολωματικών ψεκασμών των ελαιόδεντρων για την υποστήριξη της συνεχούς προστασίας της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο και τη συγκομιδή της καλύτερης δυνατής ποιότητας ελαιόκαρπου σε συνδυασμό με την αυξημένη παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, που είναι τα προϊόντα που συμμετέχουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών για την πλειονότητα των περιοχών του Πηλίου και ιδίως των Σποράδων και του Αλμυρού (μονοκαλλιέργεια).

Η πρόσθετη πίστωση ύψους 129.000 ευρώ ζητείται για την επανάληψη γενικού δολωματικού ψεκασμού, ο οποίος πέρυσι κρίθηκε επιβεβλημένος».

Την ίδια ώρα η ΠΕ Λάρισας αναμένει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 3 γεωπόνων και παγιδοθετών από το ΥΠΑΑΤ.

Ως προς τις διαδικασίες επιλογής των εργολάβων που θα τρέξουν το πρόγραμμα, α δηλώνει επίσης έτοιμη, αφού φέτος λήγει η 3ετής σύμβαση που υπέγραψε με τον εργολάβο».

Στις προθέσεις της ΔΑΟΚ είναι να ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί, με την εμφάνιση των πρώτων πληθυσμών δάκου, ώστε να ελέγξουν το φαινόμενο και να περιορίσουν τις επόμενες γενιές

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη δακοκτονία

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA