Ξεκινά από σήμερα 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2021, η Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική της Ευρώπης, στη διάρκεια της οποίας θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου για μηδενική ρύπανση.

Ο Virginijus  Sinkevičius , Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, ο οποίος θα ανοίξει την εκδήλωση είπε:

Η περιβαλλοντική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας, ειδικά των πιο ευάλωτων και κοινωνικά στερημένων ομάδων, και είναι επίσης ένας από τους κύριους παράγοντες της απώλειας βιοποικιλότητας. Βλέπουμε ότι η ρύπανση είναι ένα ζήτημα για το οποίο ενδιαφέρονται πολύ οι Ευρωπαίοι, καθώς ένας άνευ προηγουμένου αριθμός εκδηλώσεων εταίρων λαμβάνει χώρα σε όλη την Ευρώπη φέτος.

Είμαι πεπεισμένος ότι η φετινή Πράσινη Εβδομάδα θα αναδείξει τη φιλοδοξία της ΕΕ να ηγηθεί της παγκόσμιας δράσης κατά της ρύπανσης.

Όπως σημειώνεται, η ρύπανση είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική αιτία πολλαπλών ψυχικών και σωματικών ασθενειών και πρόωρων θανάτων, ειδικά μεταξύ παιδιών, ατόμων με ορισμένες ιατρικές παθήσεις και ηλικιωμένων.

Είναι επίσης ένας από τους κύριους παράγοντες της απώλειας βιοποικιλότητας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ξεκινά η Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ: Στόχος η μηδενική ρύπανση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.