Το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας είναι καυτό με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο.

Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν άμεσα τα φυτά μας ενώ πολλές φορές μπορούν να αποβούν μοιραίες. Εάν το πότισμα δεν είναι συχνό και με τις απαιτούμενες ποσότητες νερού που χρειάζονται τα φυτά μας μπορεί και να ξεραθούν.

Τι γίνεται, όμως, όταν έρθει η ώρα να πάτε διακοπές και αναγκαστικά να αφήσετε τα φυτά σας μόνα τους στο μπαλκόνι να μαραζώνουν; Μην αγχώνεστε! Για όλα υπάρχει λύση. Εμείς θα σας αναφέρουμε ορισμένους έξυπνους τρόπους έτσι ώστε τα φυτά σας να αντέξουν την υπερβολική ζέστη αλλά και να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση του νερού.Υπάρχουν πολύ τρόποι για να διατηρηθούν ακμαία τα φυτά σας εν μέσω καύσωνα.

Υπάρχουν πολύ τρόποι για να διατηρηθούν ακμαία τα φυτά σας εν μέσω καύσωνα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρηθούν ακμαία τα φυτά σας εν μέσω καύσωνα.

5 Λουλούδια που Αντέχουν στον Ήλιο του Καλοκαιριού!

Περιποίηση των φυτών Κάντε ένα πολύ καλό καθάρισμα των φυτών από ξερά κλαδιά και φύλλα που ίσως τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν σωστά. Το καλοκαίρι τα φυτά είναι περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες οπότε οφείλουμε να κάνουμε έναν πιο επιμελή έλεγχο. Μια ακόμα σωστή κίνηση είναι να καθαρίζετε τα φυτά σας από τη σκόνη είτε με ένα βρεγμένο πανάκι είτε όταν τα ποτίζετε. Το βράδυ πριν φύγετε για διακοπές είναι σωστό να κάνετε ένα καλό πότισμα έτσι ώστε να ενυδατωθούν πολύ σωστά όλα τα σημεία του φυτού. Τέλος, στο μπαλκόνι τοποθετήστε τις γλάστρες σας κοντά ώστε τα φυτά να εκμεταλλεύονται την εξάτμιση της υγρασίας από τα διπλανά τους.Θετικά αποτελέσματα έχει το να τοποθετείτε κοντά τις γλάστρες σας ώστε τα φυτά να εκμεταλλεύονται την εξάτμιση της υγρασίας από τα διπλανά τους.

Θετικά αποτελέσματα έχει το να τοποθετείτε κοντά τις γλάστρες σας ώστε τα φυτά να εκμεταλλεύονται την εξάτμιση της υγρασίας από τα διπλανά τους.

Ας δούμε, όμως, τώρα τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να φύγετε ξένοιαστοι για διακοπές και όταν επιστρέψετε να βρείτε τα φυτά σας ζωντανά σα να μην λείψατε μια μέρα. Εκτός από το αυτόματο πότισμα το κόστος του οποίου είναι περίπου 50 ευρώ για 30 φυτά, υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι έτσι ώστε να διατηρήσετε ακμαία και υγιή τα φυτά σας.

Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε από το Σπίτι

Ειδικά κομμάτια ζελέ Είναι μια έξυπνη λύση για όταν αποφασίσετε να λείψετε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι σας. Τα κομμάτια ζελέ απορροφούν το νερό και το αποδεσμεύουν σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών. Η ποσότητα που χρειάζεστε για μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα είναι μια κουταλιά της σούπας.Στο εμπόριο θα βρείτε ένα ειδικό ζελέ για φυτά που αποθηκεύει την υγρασία και την εκλύει σταδιακά.

Στο εμπόριο θα βρείτε ένα ειδικό ζελέ για φυτά που αποθηκεύει την υγρασία και την εκλύει σταδιακά.

Πλαστικά μπουκαλάκια Μια έξυπνη, γνωστή και παλιά λύση για το πότισμα των φυτών σας είναι τα πλαστικά μπουκαλάκια. Γεμίστε μπουκάλια 1.5 λίτρου νερού και στη συνέχεια ανοίξτε το καπάκι και αναποδογυρίστε τα στη γλάστρα. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό θα «ρουφάει» το νερό που καθημερινά χρειάζεται σταδιακά.Υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι έτσι ώστε να διατηρήσετε ακμαία και υγιή τα φυτά σας.

Υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί τρόποι έτσι ώστε να διατηρήσετε ακμαία και υγιή τα φυτά σας.

Δημιουργήστε τον Τέλειο Υποαλλεργικό Κήπο με Αυτά Τα Λουλούδια!
Παγάκια στα φυτά που δε θέλουν συχνό πότισμα
 Αν έχετε σκοπό να κάνετε μια σύντομη απόδραση και το μυαλό σας είναι στα φυτά εσωτερικού χώρου, κυρίως αν έχετε ορχιδέα και τύπου κρεμαστά η λύση είναι εδώ! Το να υπερχειλίζετε τις γλάστρες σας με σκοπό να ποτίσετε καλά τα φυτά σας επειδή θα κάνετε να ασχοληθείτε 2 μέρες με αυτά, δεν είναι η πιο σωστή τακτική. Η λύση ακούει στο όνομα παγάκια!

Βάλτε παγάκια στις γλάστρες σας και αφήστε τα να λιώσουν. Το παγάκι θα δώσει αρκετό χρόνο στο φυτό έτσι ώστε οι ρίζες του να απορροφήσουν σταθερά την ποσότητα που χρειάζονται. Σύμφωνα με ειδικούς που έχουν εντρυφήσει στο θέμα «πότισμα και φυτό», συνιστούν πως η συγκεκριμένη τακτική είναι ιδανική στο να εφαρμόζεται σε λουλούδια όπως η ορχιδέα και σ΄αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των κρεμαστών. Είναι ιδανική μέθοδος καθώς στα συγκεκριμένα είδη δεν πρέπει να συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες νερού στις ρίζες τους.Τα παγάκια στην γλάστρα είναι ένας αργός και σταθερός τρόπος ενυδάτωσής των φυτών.

Τα παγάκια στην γλάστρα είναι ένας αργός και σταθερός τρόπος ενυδάτωσής των φυτών.

Tips:

-Όσο θα λείπετε από το σπίτι αφήστε τις τέντες κατεβασμένες για να μην περνούν οι καυτές ακτίνες του ηλίου.
-Σκαλίστε το χώμα στις γλάστρες σας για να μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα το νερό.
-Τοποθετήστε στο χώμα βότσαλα, πριονίδι ή και ξερά φύλλα, δημιουργώντας μόνωση έτσι ώστε να μην εξατμίζεται το νερό εύκολα.
-Ζητήστε την επίβλεψη των γειτόνων σας. Αν έχετε καλές σχέσεις με τους γείτονες σας μπορείτε να τους επιτρέψετε να ρίχνουν μια ματιά στα φυτά σας όσο εσείς θα λείπετε.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Νέοι τρόποι αντιμετώπισης του καύσωνα για τα φυτά σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.