Στη ζώνη των περίπου 2,50 ευρώ το κιλό, µε µικρές διακυµάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω έχουν σταθεροποιηθεί προς το παρόν οι τιµές στο βερίκοκο, σε µια χρονιά που δείχνει ότι έντονα ελλειµµατική, λόγω των ζηµιών που προκλήθηκαν από τους παγετούς.


«Τα βερίκοκα είναι πολύ λίγα φέτος. Στις πρώιµες ποικιλίες υπάρχουν περιοχές που δεν θα µαζέψουν τίποτε. Γενικά είναι µια πολύ δύσκολη χρονιά», αναφέρει στην Agrenda ο Νίκος Κοσµάς από την περιοχή του Άργους, στην Πελοπόννησο.

Όπως σηµειώνει, αυτές τις µέρες κόβεται η Mocador, ενώ οι εµπορικές πράξεις γίνονται στα 2,50 ευρώ το κιλό και είναι ελαφρά χαµηλότερα από τα 3 ευρώ, που πήραν οι πρώτες κοπές.

Για ελλειπτική χρονιά µιλά κι ο γεωπόνος Ανδρέας Κορολής, τονίζοντας πως η παραγωγή φαίνεται πως θα περιοριστεί στο 30% της συνολικής περσινής.

«Σε Αργολίδα, Άστρος Κυνουρίας και Κορινθία όσοι έκοψαν πρώιµες ποικιλίες, πληρώθηκαν µε 2,50 έως 2,80 ευρώ το κιλό, αλλά τώρα οι τιµές κυµαίνονται στα 1,80-2,20», αναφέρει και προβλέπει µεγάλη έλλειψη στα «bebeco», «orange red» και «νεράιδες», καθώς «ό,τι δεν έκαψε ο πάγος άµεσα, δεν έδεσε καρπό και τον απέβαλαν».

Στην Πέλλα και σε χωριά όπως το Μάνδαλο, όπου εδώ και λίγες ηµέρες άρχισαν να κόβουν βερίκοκα, οι εµπορικές πράξεις παίζουν στα 2,20-2,50 ευρώ το κιλό, αλλά όπως τονίζει ο Γιάννης Λυσίτσας από τον Α.Σ. Παλαιού Μυλοτόπου «φέτος είµαστε καθαρισµένοι, η παραγωγή είναι µηδέν».

Εικόνα, για ολοκληρωτική καταστροφή, µεταφέρουν ο Φώντας Τσέµπης, από τον Α.Σ. Αλµωπία και ο Νίκος ∆ηµητριάδης από το Αρσένι Πέλλας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Μεγάλο έλλειμα φέτος στα πρώιμα βερίκοκα, τιμή πάνω από τα 3 ευρώ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.