Σε καινοτομίες που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα Υγιεινό και Βιώσιμο Διατροφικό Σύστημα και δύνανται να διασφαλίσουν καλύτερα τρόφιμα για περισσότερους ανθρώπους εστιάζει η 5η Παγκόσμια Σύνοδος για τα Τρόφιμα (World Food Summit), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (15 και 16 Απριλίου) και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας της Δανίας.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει στην επιτυχία της Συνόδου του ΟΗΕ για τα Συστήματα Τροφίμων, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Στη Διεθνή Υπουργική Τηλεδιάσκεψη της 5ης Παγκόσμιας Συνόδου συμμετείχε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος στο μήνυμά του τόνισε ότι «αποτελεί ισχυρή πολιτική δέσμευση η προώθηση μια ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Ελλάδας, με γνώμονα τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

Στο πλαίσιο μιας υγιεινής και βιώσιμης διατροφής, όπως ανακοίνωσε, θ γίνει παρουσίαση τις επόμενες εβδομάδες της νέας στρατηγική για την «Ελληνική Διατροφή», με κύριο στόχο να αποτελεί η συμβολή σε ένα παραγωγικό πρότυπο με σεβασμό στην εδαφική και πολιτιστική κληρονομιά μας, και στην κατανάλωση τροφίμων υψηλών διατροφικών χαρακτηριστικών.  «Δεδομένων του αδιαμφισβήτητου πλούτου και των πλεονεκτημάτων της, η πρωτοβουλία για την «Ελληνική Διατροφή» θα συμβάλλει επίσης στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα του διατροφικού οικοσυστήματος, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική «από το Αγρόκτημα στο πιάτο». Στο πλαίσιο αυτό, θα προωθήσουμε και θα επενδύσουμε σε «καθαρές και ουδέτερες» καλλιεργητικές μεθόδους, στην αναγεννητική γεωργία, την ευζωία των ζώων, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και την αποφυγή της απώλειας και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων», επισήμανε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Σύνοδο των Συστημάτων Τροφίμων 2021 Δρ. Agnes Kalibata, καθώς και Υπουργοί από χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Φινλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, Ιρλανδία, το Εκουαδόρ, η Κολομβία, η Χιλή, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Κένυα.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Λιβανός: Στόχος οι «καθαρές και ουδέτερες» καλλιεργητικές μέθοδοι

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA