600 έλεγχοι καθημερινά σε όλες τις πύλες εισόδου για παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων και νοθεύσεων προϊόντων

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι το ΥΠΑΑΤ έχει εργαστεί πολύ εντατικά όλο το τελευταίο διάστημα στον τομέα των ελέγχων, τόσο στο επίπεδο των ελληνοποιήσεων, όσο και των νοθεύσεων και έχει πετύχει να αλλάξει το τοπίο.

“Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.500 έλεγχοι και έχουν ήδη εφαρμοστεί τα μέτρα τα οποία προβλέπονται. Για να σας δώσω ένα συγκριτικό στοιχείο, το 2019, καθ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, έγιναν συνολικά περίπου 500 έλεγχοι. Στον Προμαχώνα που είναι και η μεγαλύτερη πύλη εισόδου, και τον οποίον επισκέφτηκε προ διημέρου και η υφυπουργός κ. Αραμπατζή, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός, με στόχο την προστασία των καταναλωτών. Κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους με ένα επιτελείο από κτηνοτρόφους, το οποίο είναι online με την κεντρική βάση.

Γίνονται περίπου 600 έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας καθημερινά, ενώ, ήδη διαπιστώσαμε ήδη 100 περιπτώσεις ελληνοποιήσεων, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Τελευταία περίπτωση είναι μία σημερινή στο Ρέντη, για το οποίο κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες”, τόνισε ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε :

“Η δική μας μέριμνα είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ποιοτικά και διαθέτουν τη σωστή σήμανση, για να γνωρίζει ο καταναλωτής αν το προϊόν που αγοράζει, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αμνοερίφια, είναι ελληνικό ή από τη Ρουμανία κοκ”.

Eρωτηθείς γιατί είναι φέτος αυξημένες οι τιμές των εγχώριων αμνοεριφίων, ο ΥΠΑΑΤ τόνισε ότι είναι πράγματι «τσιμπημένες» σε σχέση με πέρυσι, περίπου κατά 20%, γιατί έγιναν πολλές εξαγωγές λόγω του καθολικού Πάσχα που προηγήθηκε, αλλά και των προβλημάτων στον κτηνοτροφικό τομέα, λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

“Εμείς θέλουμε από τη μία πλευρά να έχουμε φτηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και από την άλλη να αναπτύξουμε τις εξαγωγές μας για να έχουμε υψηλή προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας.
Στόχος του ΥΠΑΑΤ για την κτηνοτροφία είναι να λειτουργήσει βάση ενός στρατηγικού σχεδίου.

Αυτό ήταν μεγάλο έλλειμμα τα προηγούμενα χρόνια. Η στρατηγική μας είναι να αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, να μπουν νέοι άνθρωποι στον πρωτογενή τομέα και τελικά να κάνουμε τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας, πιο ανταγωνιστικά στην Ε.Ε αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα”, κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Λιβανός: Θέλουμε φτηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA