Τη διαβεβαίωση ότι δεν «κινδυνεύουν» οι ενισχύσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους με αφορμή τους Δασικούς Χάρτες, έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, γνωρίζει την αγωνία που υπάρχει και σημείωσε πως «δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Οι επιδοτήσεις θα δίνονται κανονικά».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως αυτό θα γίνει «όλο αυτό το διάστημα, το οποίο πάρθηκε η παράταση, αφενός και αφετέρου γιατί ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί – με τις ενστάσεις και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν – τα πραγματικά δεδομένα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία γι’ αυτό το θέμα».

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, όπως ενημέρωσε ο υπουργός, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Τόνισε επίσης πως πρέπει να διευκρινιστούν καλύτεροι όλες διαστάσεις του ζητήματος που έχουν προκαλέσει ανησυχία. «Όλα πρέπει να μελετηθούν με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Κρήτη», που όπως εξομολογήθηκε ο Σπήλιος Λιβανός αγαπά ιδιαίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας το βράδυ της Τρίτης , τονίζοντας πως οι επιδοτήσεις δεν επηρεάζονται από τους Δασικούς Χάρτες και πως οι Κρητικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «οι ενισχύσεις είτε είναι σε κτηνοτρόφους είτε σε γεωργούς, δεν κινδυνεύουν», ενώ επεσήμανε πως αυτό θα γίνει «φυσικά και μετά τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν για να ξεκαθαριστεί ο δασικός χαρακτήρας, καθώς και από σφάλμα κάποιες περιοχές έχουν χαρακτηριστεί δασικές».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Λιβανός για Δασικούς Χάρτες: Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA