Skip to content
  • Μελισσοκομία
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands

1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μελισσοκομίας

  • Μελισσοκομία
    • Μελισσοκομικές πρακτικές
    • Διατροφική αξία μελιού
    • Μελοσυνταγές
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands
    • Μέλι Ζήν
    • Η Άγρια Μέλισσα
    • Μerάki
    • Karalis Bee Products
    • Passion Honey
    • Beeartist
    • Hatzoglou Bee
    • GeoMellon Premium Cretan Honey
    • Helicon Honey
    • Meliloum
  • Toggle search form
| ena

Κρήτη: Συμπόρευση για την ανάδειξη των περιοχών Natura 2000

Posted on 1 Απριλίου, 20221 Απριλίου, 2022 By AgroPublic Δεν υπάρχουν σχόλια στο Κρήτη: Συμπόρευση για την ανάδειξη των περιοχών Natura 2000

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με σημαντικές τροποποιήσεις – βελτιώσεις εξέφρασε γνώμη επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και των Σχεδίων Διαχείρισης των περιοχών δικτύου NATURA 2000 Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, στην μονοθεματική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, Δημάρχων, εκπροσώπων αναπτυξιακών φορέων, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων, διατύπωσε τις θέσεις του, με την συμμετοχή και των παρισταμένων εκπροσώπων, ώστε η τελική πρόταση να ανταποκρίνεται στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στην στήριξη του πρωτογενή τομέα, στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και στην αξιοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό ενσωματώθηκαν στην Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όπως επίσης και όλα τα χωροταξικά σχέδια (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.- Γ.Π.Σ.) είτε έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ είτε βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την ολοκλήρωσή τους.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τους μελετητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι παρατηρήσεις και οι ελλείψεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή τους στη διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα τόνισε την αξία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού όπου σε σημαντικά αναπτυξιακά θέματα η ενότητα με κοινούς οραματικούς στόχους καθορίζουν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναδείχτηκε η μοναδικότητα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πλούτο της βιοποικιλότητας, των οικοσυστημάτων της και του πλήθους των μοναδικών στον κόσμο ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Πάνω σε αυτό – όπως επισημάνθηκε- οφείλουμε όλοι μας να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να καταρτιστεί το ορθολογικότερο δυνατόν σχέδιο διαχείρισης για τις περιοχές NATURA 2000.

Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία του Περιβάλλοντος, με παράλληλη διασφάλιση των αναπτυξιακών προοπτικών των Περιοχών.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι: Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, Χερσονήσου, Γιάννης Σέγγος, Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης , Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης και Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Αγρότης Tags:Κρήτη: Συμπόρευση για την ανάδειξη των περιοχών Natura 2000

Πλοήγηση άρθρων

Previous Post: Βιολογική Γεωργία: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων στήριξης
Next Post: 3ο Συνέδριο Οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο

More Related Articles

| elaiolado Πρώτη τιμή έναρξης για το ελαιόλαδο στα 5 ευρώ στη Λακωνία Αγρότης
| eleolado typopoiisi Οδηγίες για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου και σωστής αποθήκευσης Αγρότης
| eudemida ampeli Αμπέλι: Αντιμετώπιση της ευδεμίδας Αγρότης
| Ilios symbouleftiki e1655968915728 Παροχή γεωργικών συμβουλών από την Ήλιος Συμβουλευτική Αγρότης
| ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 1024x511 1 1 1024x511 1 Προς μια νέα γεωργική πολιτική: προστατεύοντας το αγροτικό εισόδημα Αγρότης
| ΦΩΤΟ Χ 1024x640 1 Η Ομάδα της AgroPublic σας εύχεται καλά Χριστούγεννα Αγρότης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα Άρθρα

  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • Νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
  • Σεμινάριο ΣΘΕΒ με θέμα: Η σύγχρονη κοστολόγηση ως εργαλείο επιχειρηματικών αποφάσεων

Επέλεξε κατηγορία

1ο Tribute Honey

  • Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • Νέα ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
  • Σεμινάριο ΣΘΕΒ με θέμα: Η σύγχρονη κοστολόγηση ως εργαλείο επιχειρηματικών αποφάσεων
  • MBA Food & Agribusiness- ΔΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας Αιτήσεις έως 23/06/2023
  • Ελιά: Εχθροί και ασθένειες – Οδηγίες φυτοπροστασίας

Kατηγορίες

Copyright © 2023 .

Powered by PressBook Green WordPress theme