Των Ιωάννη Γαϊτάνη και Μιχαήλ Βιαννιτάκη*

Με την παρακάτω επιστολή ενημερώνουμε τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Σκρέκα, για τις εξελίξεις στο θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες καταγγελιών ότι το ΥΠΕΝ δεν έχει προχωρήσει σε καμία τροποποιητική διαδικασία για διόρθωση των προφανών σφαλμάτων, αποχαρακτηρισμό των εκτάσεων με φρυγανώδη βλάστηση, ασπαλάθους,κ.α., τα οποία ήταν προσωπική σας δέσμευση, έπειτα από την έντονη αντίδραση φορέων και πολιτών ολόκληρης της Κρήτης τους προηγούμενους μήνες.

Δυστυχώς σήμερα, επίσημα διενεργείται η εκ διαμέτρου αντίθετη διαδικασία από τις δεσμεύσεις σας. Το Κτηματολόγιο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη, για την ολοκλήρωσή του, εξακολουθεί να λαμβάνει υπόψη μόνο την αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λαμβάνονται αποφάσεις για μετάβαση Ιδιωτικής περιουσίας στο Δημόσιο με βάση την ανάρτηση των αρχικών Δασικών Χαρτών και μάλιστα προστίθενται σε αυτές ο χαρακτηρισμός “αμετάκλητα”.

Από τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα, ξεδιαλύνοντας έτσι το τοπίο το θέμα αυτό.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

*Ο Ιωάννης Γαϊτάνης είναι πρόεδρος και ο Μιχαήλ Βιαννιτάκης γενικός γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Καμία πρόοδος στο θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.