Ένα χρόνιο αίτημα των συκοπαραγωγών, η αναδιάρθρωση των συκεώνων φαίνεται πως οδεύει στην υλοποίησή του καθώς το συγκεκριμένο έργο, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από τη συνολική ένταξη των δενδρωδών καλλιεργειών της χώρας με 147 εκατ.ευρώ.

Το ποσοστό ενίσχυσης φτάνει το 80 τοις εκατό αντί του 30 τοις εκατό που είναι το γενικό ποσοστό στήριξης για τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η μελέτη της “Συκικής” για την αναδιάρθρωση, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παναγιώτης Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ανέρχεται στα 15 εκατ.ευρώ, με στόχο παραγωγής πάνω από 5.000 τόνους, ποιοτικών και πρώιμων σύκων.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργίου η μελέτη της “Συκικής” είναι εμπεριστατωμένη για τα δέντρα και τα στρέμματα που πρέπει ν΄αναδιαρθρωθούν και αφορά σε Μεσσηνία, Λακωνία και παρυφές της Αρκαδίας.

Για τη φετινή παραγωγή πάντως ο κ.Παπαγεωργίου εμφανίστηκε αισιόδοξος αν και επεσήμανε πως ακόμα τα σύκα είναι μικρά και δεν έχει ξεκινήσει η γονιμοποίηση τους, κάτι που φετος θα συμβεί με καθυστέρηση, λόγω της ανομβρίας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Καλαμάτα: Εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναδιάρθρωση των συκεώνων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!