Πάνω από 200.000 ελαιόδενδρα αναμένεται να φυτευτούν από το ερχόμενο φθινόπωρο και μέσα στα επόμενα 10 χρόνια σε 13 δήμους, νότια της ιταλικής πόλης Λιβόρνο στην Περιφέρεια της Τοσκάνης.

Με εκτιμώμενο ύψος επενδύσεων τα 3 εκατ. ευρώ, την πρωτοβουλία ανέλαβε η ιταλική εταιρεία Scapigliato με στόχο την αντιστάθμιση της εκπομπής των αερίων θερμοκηπίου και σχεδόν 2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από το εργοστάσιό της στην περιοχή, από τη χρονιά της ίδρυσής του το 1982.

Μέσω του προγράμματος Scapigliato Alberi, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 6000-7000 νέα στρέμματα ελαιώνων, τα ελαιόδενδρα των οποίων θα παραχωρηθούν σε γεωργικές επιχειρήσεις και παραγωγούς, κατόπιν διαγωνισμού, γεγονός που θα συμβάλει και στην αύξηση της παραγωγής του εξαιρετικού παρθένου της περιοχής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το olivenews.gr, στόχο αποτελεί η δημιουργία πράσινης ζώνης με τη φύτευση 12.000 δένδρων και 23.000 θάμνων διαφόρων ειδών τόσο εντός της περιοχής των εγκαταστάσεων αλλά και σε γειτονικές περιοχές, ενώ ακόμη 3000 δέντρα και 36.000 θάμνοι θα φυτευτούν στις αστικές και περιαστικές περιοχές των 13 δήμων που υπάγονται στη συμφωνία.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ιταλία: Φυτεύει ελαιόδενδρα με στόχο τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA