Αποφασιστική παρέμβαση του Νεοκλή Κρητικού για την αποστολή διευκρινιστικής εγκυκλίου εντός της ημέρας, σε όλες τις Περιφέρειες, για τη διεκπεραίωση των φακέλων πρόσκλησης εργατών γης τρίτων χωρών

Το μείζον θέμα της πρόσκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, ήταν ο σκοπός της συνάντησης του Νεοκλή Κρητικού με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Ο βουλευτής Λακωνίας έθεσε το ζήτημα στην ουσία του, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι «…όντως υπάρχει ανάγκη για ικανό αριθμό εργατών γης και ότι πολλοί καλλιεργητές δεν προέβλεψαν να κάνουν τη διαδικασία προ της 30ης Σεπτεμβρίου, οπότε και έκλεισε η πλατφόρμα για την κατά παρέκκλιση διαδικασία».

Ο Γραμματέας ενημέρωσε τον Νεοκλή Κρητικό ότι «…οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση και την διεκπεραίωση των φακέλων αναλαμβάνει το γραφείο αδειών διαμονής στην Περιφέρεια, σύμφωνα με το βασικό τρόπο πρόσκλησης εργατών γης».

Επίσης ανέφερε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα παραμονής για τους εργάτες γης έως και εννέα μήνες και ότι το λειτουργικό σύστημα για τη δήλωση ενδιαφέροντος θα είναι έτοιμο τις επόμενες βδομάδες.

Ο Νεοκλής Κρητικός ζήτησε να αποσταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος προς όλες τις Περιφέρειες, καθώς δεν ήταν σαφές το πλαίσιο, μέσα στο οποίο έπρεπε να κινηθεί κάθε γραφείο για την προώθηση των φακέλων.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε εντολή στο διευθυντή του Γραφείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να σταλεί η διευκρινιστική εγκύκλιος εντός της ημέρας (Τρίτη, 16/11/2021).

Όπως τονίστηκε, θεωρείται πολύ δύσκολο να επανέλθει η κατά παρέκκλιση διαδικασία, καθώς «απαιτείται συνεργασία μεταξύ των τριών συναρμοδίων Υπουργείων, και ταυτόχρονα θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η διαδικασία συμπλέει με τα προστάγματα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και τις χώρες εντός και εκτός Σένγκεν».

https://cdn.np-media.gr/media/news/2021/11/17/72133/photos/snapshot/neokilis-kritikos.jpg

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Θα αποσταλεί διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά με την πρόσκληση εργατών γης τρίτων χωρών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA