Τα νόστιμα εσπεριδοειδή από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα έχουν την περίοδο αιχμής τους από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο freshplaza.com, λόγω των αυξημένων κυμάτων καύσωνα και της ξηρασίας αυτό το καλοκαίρι, υπήρξαν ελλείψεις νερού που θα οδηγήσουν σε μείωση της συνολικής διαθεσιμότητας, καθώς και αυξήσεις των τιμών.

AgroPublic |

Ισπανία
Η ισπανική καλλιέργεια εσπεριδοειδών παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις προϊόντων, ιδίως για κλημεντίνες και λεμόνια. Η μειωμένη διαθεσιμότητα των κλημεντινών μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση για σατσούμα. Το Clemenules αναμένεται να δει 40% απώλεια καλλιέργειας στην περίοδο συγκομιδής Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου στην κύρια περιοχή Tarragona. Τα μανταρίνια ξεκινούν την σεζόν τον Ιανουάριο. για αυτά, είναι πολύ νωρίς για να δοθούν εκτιμήσεις.

Για τον Σεπτέμβριο, η διαθεσιμότητα των λεμονιών Primofiori προβλέπεται να είναι περίπου 20% χαμηλότερη. Για τον Μάρτιο, η διαθεσιμότητα της ποικιλίας Verna θα μειωθεί περίπου κατά 40%. Αυτό θα οδηγήσει σε συνολική αύξηση των τιμών της αγοράς.

Στην Ισπανία, η εποχή των πορτοκαλιών ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου. Τα πορτοκάλια αναμένεται να έχουν μια υψηλής ποιότητας σεζόν με μεγάλη ποικιλία διαμετρημάτων, με κάπως χαμηλότερη διαθεσιμότητα αναμένεται στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ιταλία
Και στην Ιταλία, η κατάσταση της συγκομιδής εξαρτάται από τον ιδιότροπο καιρό. Η υπερβολική ζέστη έκανε τα άνθη των μικρότερων ποικιλιών λεμονιού, οι οποίες επρόκειτο να συγκομιστούν τον Οκτώβριο, να πέσουν πρόωρα. Σε σύγκριση με την περσινή απόδοση, εδώ αναμένονται απώλειες έως και 20%. Επιπλέον, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος συμφόρησης στην παροχή νερού καθώς συνεχίζεται η ξηρασία.

Αν και προβλέπονται σημαντικές απώλειες καλλιεργειών, αναμένονται καλές ευκαιρίες πωλήσεων λόγω της αυξημένης ζήτησης για ιταλικά προϊόντα. 

Ελλάδα
Η ελληνική καλλιέργεια πορτοκαλιού και κλημεντίνης δείχνει επίσης μειωμένη διαθεσιμότητα. Ωστόσο, στο σύνολό της, η σεζόν αναμένεται να έχει κανονικούς όγκους.

http://www.imathiotikigi.gr/index.php/agrotika/proionta/item/14716-i-meiomeni-paragogi-esperidoeidon-odigei-se-ayksisi-ton-timon

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA