“Η Κυκλική Οικονομία αποτελεί μια πολύ κρίσιμη παράμετρο, άμεσα συνδεδεμένη με το νέο παραγωγικό μοντέλο και την προοπτική της χώρας μας.

Αυτό σημείωσε ,ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου “Κυκλική οικονομία: Το νέο οικονομικό μοντέλο που διασφαλίζει την αειφορία και την κλιματική ουδετερότητα” το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά από το Επιμελητήριο και την Επιτροπή Κυκλικής Οικονομίας.

Ο κ. Μπακατσέλος σημείωσε την ανάγκη υιοθέτησης μιας εθνικής στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, και προσέθεσε ότι η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, μέσα από σύγχρονα προϊόντα, τεχνολογίες και συνεργασίες αποτελεί ένα στοίχημα που καλούμαστε να κερδίζουμε.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι η Κυκλική Οικονομία τίθεται στον πυρήνα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, το οποίο στηρίζεται στην οικονομία της γνώσης και της εξειδίκευσης, παράγοντας υψηλή υπεραξία,  με σεβασμό στο περιβάλλον, και έμφαση στην αειφορία.

Μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για τη βιομηχανική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, που συνδέεται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, με νέες θέσεις εργασίας, εξοικονόμηση ενέργειας, ορθολογικότερη χρήση των φυσικών πόρων, αποτελώντας πηγή δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής, επισήμανε αναφορικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου ότι με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του Περιβάλλοντος, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Κυκλικής Οικονομίας του διοργανώνουν αυτή την επίκαιρη διαδικτυακή συζήτηση και πρόσθεσε ότι η κυκλική οικονομία διασφαλίζει όχι μόνο την πλήρη εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας, αλλά και την ενεργειακή μετάβαση με στόχο την κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας, υπογράμμισε ότι η άμεση υιοθέτηση πολιτικών που θα προωθήσουν τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία αποτελεί μια ουσιαστική ευκαιρία ανάπτυξης για την Ελλάδα και ταυτόχρονα επιτακτική ανάγκη.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Η Κυκλική Οικονομία στον πυρήνα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.