Με την ευκαιρία της Προ-Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Σύστημα Τροφίμων (UNFSS), ο Επίτροπος Γεωργίας Janusz Wojciechowski και ο Υπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιείας της Ιαπωνίας Kotaro Nogami, συναντήθηκαν στη Ρώμη για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών και ιαπωνικών δεσμών στον τομέα της γεωργία και αγροτική ανάπτυξη.  

Συγκεκριμένα, αναγνώρισαν από κοινού την κρίσιμη σημασία των ερωτημάτων που έθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην προετοιμασία για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το Σύστημα Τροφίμων – ιδίως, σε σχέση με τις προκλήσεις που τίθενται στη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές ως ραχοκοκαλιά των συστημάτων τροφίμων.

Ο Επίτροπος Wojciechowski και ο Υπουργός Nogami υπενθύμισαν τον σημαντικό ρόλο της καινοτομίας για τη μετάβαση σε βιώσιμα γεωργικά συστήματα και συστήματα διατροφής και ότι η έρευνα και η ανάπτυξη θα πρέπει να ενθαρρυνθούν, με βάση τις ιδιαιτερότητες και των δύο περιοχών όσον αφορά το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές συνθήκες.

Στην κοινή δήλωση για την ολοκλήρωση της συνάντησης, εξέφρασαν την προθυμία τους να θέσουν το καθιερωμένο και εύρυθμο κανάλι γεωργικής συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας στο πλαίσιο τηςσυμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας (EPA)στην υπηρεσία αυτού του σκοπού και ενθάρρυναν την πολυμερή συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενθαρρύνοντας, παράλληλα, την καινοτομία, ώστε να επιτύχει μια πραγματική μετάβαση προς την αύξηση της αειφορίας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ε.Ε. – Ιαπωνία: αυξημένη συνεργασία για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στη γεωργία

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA