1. Αγρότης

Δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης για την νέα Κ.Α.Π.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεισφορά της στην ελληνική γεωργία, στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στις αγροτικές περιοχές της χώρας είναι δεδομένη.

AgroPublic | 1 8Στο πλαίσιο διαβούλευσης για τη κατάρτιση του νέου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο αγροτικός κόσμος και όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, κοινωνικο-οικονομικοί φορείς των αγροτικών περιοχών, περιβαλλοντικοί εταίροι, αγρο-διατροφικός τομέας, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις προβλέψεις της νέας Κ.Α.Π. και να συμμετέχουν ενεργά στην χάραξη του Εθνικού Σχεδιασμού εκφράζοντας τη γνώμη τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το Φθινόπωρο του 2019 ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης της δημόσιας διαβούλευσης σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, προχωρώντας στη σύσταση ειδικής Επιτροπής και την πραγματοποίηση των πρώτων ενημερωτικών συναντήσεων. Η προσπάθεια ωστόσο αυτή διακόπηκε λόγω της πανδημίας COVID-19 καθώς η δια ζώσης επικοινωνία δεν ήταν εφικτή.

Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε διαδικτυακή πύλη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση: νέα Κ.Α.Π. 2021-2027» την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται ώστε:

– να ενημερωθούν σχετικά με τον προσανατολισμό της νέας Κ.Α.Π.

– να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά σχετικό ερωτηματολόγιο.

Η κατάθεση απόψεων/προτάσεων είναι εφικτή μέχρι την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιοποιηθούν στη διαμόρφωση των επίσημων θέσεων της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες εν συνεχεία θα κατατεθούν στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα επισήμανε ότι «Παρά τις αντιξοότητες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αγρότες του νησιού μας να συμμετέχουν στη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ. Ο εκσυγχρονισμός αλλα και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή τομέα, μπορούν να επιτευχθούν μέσα από την χάραξη του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού, γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στη διαβούλευση είναι καθοριστικής σημασίας».

Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:

https://www.crete.gov.gr/dimokratiki-summetoxi/consultations/dimosia-diavoyleysi-gia-tin-nea-koini-agrotiki-politiki-2021-2017/

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης για την νέα Κ.Α.Π.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.