Ακόμη μια σημαντική απόφαση, που απαλλάσσει τους εμπλεκομένους από συνολικές απαιτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες, που αφορούν «φουσκωμένα» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, τα οποία είχαν λάβει αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις.


Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν χιλιάδες δανειολήπτες με βαρύτατες προσαυξήσεις τόκων και μονομερείς συνεχείς αναπροσαρμογές τους από τραπεζικά ιδρύματα, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου οι απαιτήσεις βάρυναν, εκτός από τους ίδιους τους δανειολήπτες, συγγενικά τους πρόσωπα. Η προ ολίγων ημερών απόφαση που εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, αποτελεί μια τέτοιο χαρακτηριστική περίπτωση, ενώ το νομικό γραφείο που την είχε αναλάβει τη χαρακτήρισε «σταθμό» για τη δικαίωση των περισσότερων αγροτών.

Μια μακρά διαδικασία έως την τελική δικαίωση του δανειολήπτη

Η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Αγγελική Λαλούση, η οποία επί χρόνια «έτρεξε» τη συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε στην «Ύπαιθρο Χώρα»: «Η αντιδικία ξεκίνησε το 2010 με αγωγή που άσκησα για λογαριασμό Ομόρρυθμης Εταιρείας του πρωτογενούς τομέα, κατά της Αγροτικής Τράπεζας, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας.

Αντικείμενο της αγωγής ήταν να αναγνωριστεί από το δικαστήριο ότι στον υπολογισμό των απαιτήσεων της ΑΤΕ εφαρμόζεται η 5η παρ. Άρθρου 39 ν.3259/2004 και ότι από την 4/8/2004 η εταιρεία δεν όφειλε κανένα ποσό στην τράπεζα. Πρωτόδικα διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη, η οποία και διενεργήθηκε.

Εν συνεχεία, έγινε δεκτή αγωγή, αλλά η ΑΤΕ άσκησε έφεση, η οποία «δικάστηκε πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας. Τελικά, εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, απορρίπτοντας την έφεση και όλους τους ισχυρισμούς της υπό εκκαθάριση τράπεζας, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση. Πρόκειται για ένα ισχυρό δεδικασμένο».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Απόφαση υπέρ αγροτών με “φουσκωμένα” δάνεια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.