1. Αγρότης

Απλοποίηση διαδικασίας μετακίνησης στα χωράφια ζητούν οι Α.Σ. Μεσσήνης – Χανδρινού

Την απλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης στα χωράφια και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος ζητούν με κοινή ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης – Χανδρινού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:

«Όπως έχει γίνει γνωστό την τελευταία εβδομάδα συνάδελφοι μας έχουν επιβαρυνθεί με υπέρογκα πρόστιμα. Βάση των νέων κατευθύνσεων της κυβέρνησης οι αγρότες πρέπει να κάνουμε χρήση ΤΡΙΩΝ(!!!) συγκεκριμένων εγγράφων για να πάμε στα χωράφια μας. Για τα μέλη της οικογένειας μας θα πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση.

Όλα αυτά εκδίδονται από τα λογιστικά γραφεία (και όχι δωρεάν) και κάθε εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε νέα έντυπα για να μπορούμε να μπορούμε νόμιμα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

Το λιγότερο που μπορούμε να υποθέσουμε λοιπόν από αυτήν την πολυσύνθετη διαδικασία απόδειξης του αυτονόητου, δηλαδή ότι οι αγρότες πηγαίνουν στο χωράφι τους -γιατί οι καλλιέργειες δεν σταμάτησαν λόγω κορονοϊού- είναι ότι πρόκειται για μέτρο άδικο που φορτώνει με νέα βάρη τις οικογένειες μας.

Το τελευταίο έτος, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της Δημόσιας Υγείας με αποτέλεσμα τις συνεχείς δίκαιες διαμαρτυρίες τόσο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία όσο και του κόσμου που έχει μερική ή και καθόλου πρόσβαση στην Υγεία.

Η κυβέρνηση που απαξιώνει τις δημόσιες δομές Υγείας, που αφήνει τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας να λειτουργούν στο “κόκκινο”, που αφήνει ασύδοτη την ιδιωτική πρωτοβουλία να πλουτίζει από την ανάγκη μας, μας κουνάει και το δάχτυλο, αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη σαν φάρμακο δια πάσα νόσο.

Κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα αφήνοντας ασύδοτους τους μεγαλοεργοδότες να παστώνουν χωρίς καμία προστασία τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, να μην ενισχύει τους στόλους στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις όπου και είναι το πραγματικό πρόβλημα της διασποράς του ιού.

Την ίδια στιγμή που εμείς πληττόμαστε βάναυσα από την πανδημία και τα χαμένα εισοδήματα αντί να στηριχθεί το εισόδημά μας, η κυβέρνηση μας επιβαρύνει με υπέρογκα πρόστιμα κάνοντας τη διαδικασία του να έχεις πρόσβαση στο κτήμα μας δυσκολότερη.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • απλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης μας στο κτήμα
  • αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του τελευταίου έτους με ευθύνη του κράτους.
  • ουσιαστικά μέτρα στήριξης στην Υγεία χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών μας».
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Απλοποίηση διαδικασίας μετακίνησης στα χωράφια ζητούν οι Α.Σ. Μεσσήνης – Χανδρινού

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.