Ρευστότητα σε χιλιάδες αγρότες θα δώσει ο νόμος που ψηφίστηκε στην Βουλή

Λύση έδωσε ο νόμος για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε χιλιάδες αγρότες που πλέον θα έχουν την δυνατότητα να συνάψουν νέο δάνειο ή ακόμα και να εκταμιεύσουν ένα δάνειο που είχε εγκριθεί αλλά δεν ήταν δυνατή η εκταμίευση του λόγω αδυναμίας ασφαλιστικής ενημερότητας στην τράπεζα.

Όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ (Α.Φ 54/9-4-2021) “επιτρέπεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η σύμβαση και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων από τράπεζες και λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με αντισυμβαλλόμενους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για ποσό μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000,00 €), καθώς και η εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων, χωρίς τη προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας από τον χρηματοδοτούμενο”.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για χιλιάδες παραγωγούς, που είχαν έγκριση είτε για κεφάλαιο κίνησης είτε για ανοικτό δάνειο, ή χρειάζονταν ποσό για να προχωρήσουν μια επένδυση (π.χ. Σχέδιο Βελτίωσης, Leader κλπ) και δεν μπορούσαν να το πράξουν εξ αιτίας του εν λόγω ζητήματος.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αγρότες: Νέα δάνεια με το νέο ΦΕΚ – Ρευστότητα σε χιλιάδες αγρότες

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.