AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | geoponos1609279316

“Εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός ενδιαφέρεται για τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και αγνοεί το δίκαιο των πολλών.

Ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ για την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και παρέχει την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου, σε κατόχους σχετικών βεβαιώσεων επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός παρέχετε η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου, σε κατόχους σχετικών βεβαιώσεων επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών από το Α.Τ.Ε.Ε.Ν.. Τονίζουμε πως η ΠΟΓΕΔΥ έχει εκφράσει επανειλημμένος την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στην προβλεπόμενη στο Π.Δ. 38/2010 διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας αλλοδαπών τίτλων σπουδών, καταγγέλλοντας τεκμηριωμένα ότι η εν λόγω διαδικασία στερείται ακαδημαϊκών εχεγγύων και αποτελεί απλώς μία «εφεύρεση», που βρίσκεται μάλιστα εκτός του σχετικού κοινοτικού πλαισίου, για την αναγνώριση των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά Κολέγια μέσω ξένων Πανεπιστημίων.

Δεδομένου ότι, με τον τρόπο αυτό δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κατόχους τίτλους σπουδών τριετούς διάρκειας να ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες που σήμερα, σύμφωνα με τον Νόμο, ασκούνται από κατόχους τίτλων σπουδών πενταετούς διάρκειας και μάλιστα επιπέδου και μάλιστα επιπέδου integrated master και επιπλέον, δραστηριότητες που άπτονται θεμάτων Δημόσιας υγείας, ασφάλειας τροφίμων και προστασίας του περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη.

Εάν δεν αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη αυτό σημαίνει ότι ο Υπουργός ενδιαφέρεται για τα οικονομικά συμφέροντα των λίγων και αγνοεί το δίκαιο των πολλών.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε «ιππόδρομος» και δεν θα αφήσουμε ποτέ τον παραγωγικό πρωτογενή τομέα και τους Γεωτεχνικούς έρμαια των ελάχιστων κρατικοδίαιτων οικονομικών συμφερόντων.