Εσπεριδοειδή: Γεωργικές προειδοποιήσεις
Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων εκδόθηκε οδηγία ψεκασμού για τα Εσπεριδοειδή. Δείτε την οδηγία αναλυτικά ΕΔΩ
Άρθρα – Απόψεις , Συμβουλές Καλλιέργειας και χρήσιμο υλικό από ειδικούς του χώρου .
Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων εκδόθηκε οδηγία ψεκασμού για τα Εσπεριδοειδή. Δείτε την οδηγία αναλυτικά ΕΔΩ
Από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκη εκδόθηκε οδηγία ψεκασμού για το Αμπέλι. Δείτε την οδηγία αναλυτικά ΕΔΩ
Συστήνεται στους παραγωγούς να αναρτήσουν φερομονικές παγίδες παρακολούθησης του πυρηνοτρήτη στους ελαιώνες τους. Συνήθως δεν απαιτείται χημική καταπολέμηση της βαμβακάδας, παρά μόνο σε περιπτώσεις ελαιώνων με μικρό ποσοστό ανθοφορίας και…
Η περίοδος από την έναρξη της βλάστησης μέχρι και την καρπόδεση και την αύξηση των νεαρών καρπών είναι περίοδος μεγάλης ευαισθησίας, όσον αφορά τον κίνδυνο προσβολών κυρίως από μυκητολογικές, αλλά…
Τα επίπεδα ασβεστίου επηρεάζουν τη δύναμη του στελέχους και την ποιότητα της ελιάς. Η κινητικότητα του ασβεστίου εμφανίζεται βασικά στο ξυλόειδο, που ρέει με την κίνηση του νερού. Έτσι, η…
Από τη Διέυθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και το Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκη εκδόθηκε Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την καλλιέργεια της Μηλιάς και της Κερασιάς.…
Ροδακινιά: Ασθένειες και προσβολές από έντομα – Όσα πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΓΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Ανοδικές είναι οι τιμές του ελαιόλαδου, προκαλώντας πονοκεφάλους στους καταναλωτές, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά παγκοσμίως, με αποτέλεσμα από βασικό καθημερινό διατροφικό προϊόν για τις παραμεσογειακές χώρες, να γίνεται…
Στείλε μας την ανάλυση εδάφους σου και λάβε πρόταση λίπανσης από την εξειδικευμένη ομάδα των γεωπόνων μας. Οι ανάγκες σε λίπανση των καλλιεργειών διαφέρουν σημαντικά για κάθε φυτικό είδος καθώς…