Πολύ μεγάλο το κόστος παραγωγής με αρκετά χαμηλές τιμές ανά κιλό.
Ποια όμως θα έπρπε να είναι η τιμή του γάλατος ώστε να είναι βιώσιμη η απασχόληση με την κτηνοτροφία? Το υπουργείο έχει σκεφτεί ποτέ, αν αυτοί που ασχολούνται με την κτηνοτροφία “βγαίνουν”? Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την στήριξη των κτηνοτρόφων? ή όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους?
Αναλυτικά το γάλα τη σεζόν αυτή, πληρώνεται το πρόβειο γύρω στο 1,20 ευρώ το κιλό, το γίδινο στα 0,70 ευρώ το κιλό συν πλην 5 λεπτά.
Όσον αφορά την φέτα, ακόμη και εκεί το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει τιμή ασφάλειας για τον κτηνοτρόφο ώστε να είναι βιώσιμο το επάγγελμα.
Ίσως πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα… αλλά πως να γίνει, όταν ο τύπος, η τηλεοράσεις και τα media δεν ασχολούνται καθόλου με αυτόν το κλάδο λες και έχε ξεχαστεί από όλους???
Στην Ομάδα του AgroPublic έχουμε σκοπό να αναδείξουμε τις πραγματικές ανάγκες του κλάδου αυτού, μιας και αυτό που γίνεται και που πρόκειτε να ακολουθήσει με όλα αυτά τα προβλήματα, αύξηση κόστους ενέργειας κλπ θα έχουν ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί αρκετά ο κλάδος της κτηνοτροφίας.